Zoologické zahrady Slovenska – Bratislava i Bojnice

Pojeďte se s dětmi podívat na zvířata. Slovensko nabízí několik skvělých zoologických zahrad. Kam do zoo? Třeba do hlavního města. Zoo Bratislava nabízí pohled na více než 140 zvířat. V areálu se nachází i dinopark, naučné chodníky a 3D kino. V létě dospělí zaplatí přibližně 7 eur (180 Kč) a děti 5,5 eura (140 Kč). Můžete také vyrazit do Zoo Bojnice, nejstarší zoologické zahrady na Slovensku. Tam žije přibližně 2500 jednotlivých zvířat, cca 400 různých druhů. Kromě jiného zahrada nabízí i unikátní expozici motýlů. Chovají tam také několik ohrožených, velmi vzácných druhů. Dospělé bude vstup stát 5 eura (130 Kč), děti, důchodci a studenti zaplatí přibližně polovinu. Pokud se nacházíte na východě Slovenska, můžete navštívit Zoo Košice. Zdejší expozici ještě vylepšuje nádherné prostředí, ve kterém se zahrada nachází. Cena vstupného pro dospělé se pohybuje kolem 3,5 eur (890 Kč), děti zaplatí 1 euro (26 Kč). Pokud jste si doteď nevybrali, můžete se vydat třeba do Zoo parku Stropkov. Tato zahrada není tolik navštěvovaná, také zde nechovají tolik zvířat. Nachází se zde více než 60 druhů zvířat, mimo jiné i tygr sibiřský. Některá zvířata je možné krmit (všechna kromě opic a šelem). Dospělí u vstupu zaplatí 1,5 eura (40 Kč), děti 1 euro (26 Kč).

Přijeďte se vykoupat – termály a aquaparky s dětmi

Vodu má každý rád. Kam za vodou s dětmi? Navštivte některé z místních termálních koupališť. Skvělou volbou je například Aquacity Poprad. V létě i v zimě zde na vás a vaše děti čekají hodiny zábavy. Areál disponuje několika venkovními i vnitřními bazény. Díky termálním pramenům má voda celoročně příjemnou teplotu. V aquacity se nachází i řada skluzavek a jiných atrakcí. Malí se tedy nudit nebudou. Pro velké je zde řada sedacích bazénů, vířivky, sauny a solária. Cena celodenního vstupu pro dospělé začíná na 22 eurech (600 Kč), děti a studenti 19 euro (520 Kč), děti pod 120 cm mají vstup za 1 euro (26 Kč). Podobné zážitky v podobné cenové kategorii vás čekají i v oblíbeném aquaparku Tatralandia. Řada plaveckých i odpočinkových bazénů, mnoho tobogánů i jiných atrakcí pro děti a wellness služby. A pokud pro sebe a své děti hledáte něco klidnějšího a levnějšího, doporučujeme termální koupaliště Čajka Bojnice. Areál nabízí tři bazény, dva tobogány a skluzavku. Dospělí jedinci zde zaplatí 7 euro (200 Kč) za den, děti 4 eura (110 Kč).

Vybijte energii – za výlety do Tater nebo na přehradu

Pokud nevíte, jak aktivním juniorům „vybít baterie“, vydejte se do Vysokých Tater. Ohromující výhledy, vysoké lanovky a kilometry nádherných stezek ocení malí i velcí turisté. A jako bonus se svezete električkou (tramvají spojující města Vysokých Tater). Skvělé vybití vás i vaše děti čeká v některé ze Slovenských přehrad. Vyrazte třeba na Liptovskou Maru, Zemplínskou šíravu nebo k Oravské přehradě.

Tipy pro dovolenou na Slovensku

Další související odkazy

Tatry, Levoča, nebo Spišský hrad? Slovensko nabízí krásnou přírodu i historii 

Velký přehled dálničních poplatků: Chorvatsko, Rakousko, Slovinsko, Itálie a další!

Lesy, řeky, vodopády – Slovenský ráj 

Kam na lacinou dovolenou? Dopřejte si luxusní léto na Slovensku za polovic! 

Nejvřelejší vztah mají Češi ke Slovákům, nemusí Rusy a odmítají muslimské země