Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebevražda Jakubce (†60): Ještě před měsícem byl v Bohnicích a trpěl mezi alkoholiky

Autor: Ondřej Michálek - 
31. května 2016
20:36

Proč život Františka Jakubce (†60) skončil v pátek sebevraždou? Tato otázka trápí i jeho kamaráda, který s ním byl v bohnické psychiatrické léčebně. Do smutného případu vnesl nová fakta.

Sám se léčil z alkoholismu a s Jakubcem přišel v bohnické léčebně několik týdnů do úzkého kontaktu. Jméno do novin uvést nechce, říkejme mu třeba Honza. „Františka jsem v Bohnicích potkal letos v březnu a dubnu. Byl tam necelé dva měsíce, což je nestandardní délka léčby, ta je obvykle tříměsíční.“ 

Pochybnosti má Honza, který se léčil z alkoholismu vícekrát, o jeho umístění. „Dali ho do oddělení závislostí mezi alkoholiky, což on nebyl. Hrozně se tam trápil, ničilo ho to,“ popisuje. „Vůbec nechápal smysl léčby. Měl často okna a zmeškal nějaké sezení, špatně se orientoval a ptal se, k čemu to je a co tam dělá. Byla to bezmoc, protože on ve svých depresích potřeboval pomoc psychologa, aby s ním nějaký odborník mluvil, ale to byl na špatném místě,“ říká Honza.

Ve světlých chvílích prý i v léčebně dokazoval, v jak dobré je kondici. „Třeba předcvičoval a i mnohem mladší měli problém se mu vyrovnat. Když šlo o čerpání omezeného času, který se smí věnovat sledování televize, vždy ho zajímaly jedině sportovní zprávy a přenosy. Fotbalem pořád žil a zájemcům tam rozdával svou fotbalovou kartičku z osmdesátých let i s podpisem.“

To vše jsou společné zážitky Honzy s Františkem Jakubcem ještě z letošního dubna, tedy jen měsíc staré. „Pak už jsem se jen dověděl z novin, že v pátek vyskočil z okna v sedmém patře. Byl to pro mě šok. Jsem přesvědčený, že se pro něj dalo udělat víc, aby to takhle smutně neskončilo,“ myslí si Honza.

deratizater ( 1. června 2016 08:16 )

Pobyt v cvokhauzu je jako Kainovo znamení, a depku pouze zhorší protože takový člověk ztratí mnoho kamarádů a přátel kteří se mu začnou vyhýbat.

aaobcanka ( 31. května 2016 23:35 )

Vážení, svoboda slova skončila. Dojde k mnoha nespravedlivým soudním procesům. V ČR vyhrávají mafiáni s mocí a s tzv. tunely za sebou. PNB = Psychiatrická nemocnice, dřív léčebna, Bohnice údajně nepravdivě udala osobu, cca 60 r., VŠ, za příspěvek, jenž na internetu tato osoba nenapsala. PNB má neprávem požadovat u soudu 100 000 Kč odškodné a navíc po invalidním důchodci, kterému zahynula rodina a z druhého manželství živí sám nezletilé dítě !!! Kdo asi soud vyhraje, když znalecké posudky psychiatrů (Martin Hollý je šéf PNB a současně šéf všech psychiatrů Psychiatrického spolku ČR) potřebují celý život ke své práci policisté, st. zástupci (SZ) i soudci ??? Kdo případ vyšetřuje ? Přeci policisté Prahy 8, kde sídlí PNB, a SZ a soudci. To je horší než za bolševika. Hlavně, že vláda ODS+TOP nechala vytunelovat státní kasu a za této vlády byl dosazen právě Martin Hollý na post ředitele PNB ! Tak vám, pane Hollý, přejeme klidný spánek. Svědomí ale neošidíte, pokud nějaké máte. Zdraví Spolek slušných občanů. Pokud jsme někoho urazili, omlouváme se hned. Nebo nás údajně nenávistný, pomstychtivý a narcistický pan ředitel a jeho "zaháčkovaní" policisté nechají za naše slova, nedej Bůh, zavřít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání