Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z krabice vylezl dvoumetrový had. Ostravští pošťáci na krajtu zavolali policii

Autor: nec - 
29. června 2016
18:00

Pořádný šok zažili zaměstnanci České pošty na pobočce v Ostravě. Ve středu 22. června upoutalo jejich pozornost nejprve syčení, které vycházelo z jedné ze zásilek, které byly připravené na doručení. Nakonec se s tajemným fantomem z krabice seznámili tváří v tvář. Podařilo se mu totiž z neútulného prostoru vylézt ven. Dvoumetrové mládě krajty královské si však dlouho svobody na poště neužilo, téměř okamžitě pro něj přijela policie. 

Ve středu 22. června čekalo v zásilce na zaměstnance jedné z poboček České pošty v Ostravě nemilé překvapení. „Nedlouho po přijetí zásilky se začaly z krabice ozývat syčivé zvuky. Asi málokterá zásilka vyvolá takový respekt a pozornost, jako tato tříapůlkilová polystyrenová bedýnka,“ prozradila vedoucí pošty Ostrava 5 Karina Brandlová.

Had nemile překvapil pošťáky, když vylezl z jedné ze zásilek. Had nemile překvapil pošťáky, když vylezl z jedné ze zásilek. | Česká pošta

„K velké ‚radosti‘ všech pracovníků si had našel z neútulného malého prostoru krabice cestu ven a podnikl průzkumnou akci v uličkách a zákoutích pošty Ostravy 5,“ popsala odvážnost hada i zaměstnanců Brandlová.

„Pak už nezbylo než požádat o pomoc policii a hasiče. Podařilo se vidět vzácnější druh krajty. Bylo to jen dvoumetrové mláďátko, ale pošťáci byli opravu rádi, že ji nemuseli opatrovat na poště. Krajta byla odvezena na obvodní oddělení policie a pan majitel již jistě nikdy nic podobného poštou nepošle,“ dodala vedoucí ostravské pobočky.

Had nemile překvapil pošťáky, když vylezl z jedné ze zásilek. Had nemile překvapil pošťáky, když vylezl z jedné ze zásilek. | Česká pošta

Obratlovci do balíku nepatří

Česká pošta zásilky s obratlovci nedoručuje, byť se podle některých zaměstnanců pošty kolikrát stalo, že lidé v balíku poslali například velikonoční kuřátka nebo i kachňátka. „V poštovních podmínkách je jasně uvedeno, co nesmí být obsahem zásilky. A jistě každý pochopí, že živá krajta není určena pro přepravu balíkem,“ řekl Blesk.cz tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík. 

Zobrazit celou diskusi