Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bohnice se brání: Netušili jsme, že žena z Anděla už jednou útočila

Autor: Ivan D. Hladík, ČTK - 
24. července 2016
19:20

Psychicky narušená třiatřicetiletá žena ve čtvrtek zabila nakupující v pražském centru Anděl. Stalo se to v den, kdy opustila bohnickou léčebnu. V té ji nikdo nedržel, i když se na začátku června pokusila uškrtit návštěvnici kavárny. Ředitel léčebny ale upozorňuje na to, že je policie o tomtu incidentu neinformovala. 

5. července se na pražském Újezdě Michaela S. pokusila uškrtit jinou návštěvnici kavárny. I přesto o necelé dva týdny později svobodně odešla z bohnické léčebny a následně zabila nakupující v Tesku. 

„V době, kdy jsme plánovali propuštění pacientky, jsme neměli informaci o vyšetřování jakéhokoli útoku a to přesto, že jsme se policie dotazovali,“ řekl Blesku ředitel léčebny v Bohnicích Martin Hollý.

Máme totiž z minulosti zkušenost, že někdy jsou u nás hospitalizované osoby, které delikt spáchaly a jsou policií dále vyšetřovány,“ dodal.

Jednání léčebny podpořil i psychiatr Jan Cimický. „Fakt, že jí propustili kvůli porušování vnitřního řádu, není v případě otevřeného oddělení tak zvláštní. Ona tam byla dobrovolně, a pokud v té době její ošetřující lékaři ani vedení léčebny nemělo žádné informace o agresivitě, nemohli se podle toho rozhodnout jinak,“ uvedl Cimický.

Exsanitářka, které hrozí až 18 let vězení

Obviněná pracovala od dubna 2014 do září 2015 jako sestra a poté jako sanitářka v Nemocnici Na Bulovce v Praze, řekl mluvčí nemocnice Martin Šalek. Během pracovního poměru neměla žádné kázeňské ani pracovní prohřešky, dodal.

Za vraždu ženě hrozí podle nejmírnějšího paragrafu deset až 18 let vězení. Pokud pachatel někoho úmyslně usmrtí s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, může být potrestán v rozmezí od 12 do 20 let vězení. V případě surových či trýznivých vražd hrozí pachatelům i výjimečný trest nad touto hranicí.

VŠE O VRAŽDĚ V TESKU ČTĚTE ZDE

tenerife ( 25. července 2016 17:59 )

Máte naprostou pravdu.

clarabella ( 25. července 2016 09:06 )

 Nesnáším kdyz si chci přečíst článek a jsou v nem faktické chyby. 1.propustili ji v den útoku jen tri hodiny pred nim 2.od prvního útoku v kavárně uplynuly 2tydny ne 2 měsíce. A to jsem článek jeste nedočetla. Opravu nechapu jak muze nekdo tak neinformovaný psat článek o čemkoliv.

jiznicechy ( 25. července 2016 04:32 )

Intervaly mezi muslikulti obohaceními se výrazně zkracují V bavorském městě Ansbach (nedaleko Norimberka) někdo odpálil bombu ve vinárně. Starostka potvrdila, že explozi způsobilo „výbušné zařízení“. Policie věří tomu, že se ve vinárně odpálil sebevražedný útočník. Zemřel jeden člověk, 11 bylo zraněno. Jako ve Vietnamu - vse normalni, denni kvota 20 zabitych nebyla prekrocena .

dzambulka007 ( 25. července 2016 02:41 )

Doktor nikdy za nic nemůže. Ale pacient, pokud přežije, může být odsouzený, to není problém.

dzambulka007 ( 25. července 2016 02:39 )

Nevěřím ani slovo. To jim tam měštáci jenom tak vozí lidi bez sdělení proč a doktoři je berou? Léčebna přebírá pacienty sama a z nějakého důvodu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání