Východoněmecké značení v Dejvicích. Nikoliv, pouze snaha, jak upoutat lidi ve spěchu přes kruhový objezd v Dejvicích, kde je nově umístěno signalizační značení pro chodce. Pro většinu lidí je to změna. Roky tu totiž žádné značení nebylo. A cedule s pokyny, jak se na přechodu řídit, má na sobě vyobrazeného netradičního panáčka.

Lidem v Dejvicích dává pokyny k přechodu východoněmecký signalizační panáček.
Autor: Tadeáš Provazník

„Jde o ikonického panáčka z původních východoněmeckých světelných signalizačních zařízení. Jeho smyslem je především upoutat pozornost kolemjdoucích chodců, kteří jsou v daném místě vystavováni enormně velkému množství rušivých elementů,“ říká pro Blesk.cz Churavý dále. 

Na video se můžete podívat v pořadu Selfie z Prahy.

Cedule by jednoduše tolik neupoutala pozornost chodců, a tak na ni městská část musela umístit něco netradičního. Jak moc lidé semafory využívají ale vidí každý sám. Chodci neustále přebíhají silnici bez respektování značení, a doprava kolem centra Dejvic je neustále zastavená.

A zřejmě taková situace vydrží až do konce roku, než skončí rekonstrukce Korunovační ulice. „Méně vizuálně výrazný informační panel by tak mohli poměrně velmi snadno přehlédnout,“ dodává nakonec Churavý.

Rekonstrukce do konce roku

Za aktuální situaci může oprava mostu v Korunovační ulici, která potrvá do konce roku. Jediná objížďka vede právě přes Vítězné náměstí. Rekonstrukce by měla podle plánu trvat do konce roku.

Obávám se, že adekvátní objízdná trasa bohužel neexistuje. To je také hlavní důvod tvorby lokálních dopravních zácp v době ranních a odpoledních přepravních špiček,“ sdělil Blesk.cz mluvčí Prahy 6 Martin Churavý.

Problémem je také semafor na křižovatce Svatovítské a Milady Horákové. Vozidla přijíždějící ze Svatovítské dostávají zelenou na 10 až 15 vteřin. V ulici Milady Horákové, která přitom zeje prázdnotou, mají auta volno půl minuty.

Fotogalerie
6 fotografií