Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Skútrem zabil Simonku (†18) na Orlíku: Mladíka (19) obvinila policie

Autor: ČTK ljš - 
29. srpna 2016
12:47

Písečtí kriminalisté obvinili devatenáctiletého řidiče vodního skútru ze smrti mladé ženy. Když v červenci jela se svým přítelem na loďce po hladině orlické nádrže, obviněný do loďky skútrem narazil.

Smrt osmnáctileté Simonky vyšetřovali kriminalisté od 10. července, kdy se tragická nehoda stala. „Na základě náročného prošetřování, výslechů mnoha svědků, vyjádření Státní plavební správy a dalších zjištěných skutečností vydal vyšetřovatel minulý týden usnesení o zahájení trestního stíhání řidiče vodního skútru,“ uvedla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. Je podezřelý ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. „Vyšetřování případu dále pokračuje,“ dodala mluvčí.

 

Při neštěstí vrazil skútr do pramice vybavené motorem. Obě plavidla se střetla na 157. říčním kilometru poblíž zámku Orlík. V lodi byl kromě dívky jednatřicetiletý muž. Se zraněním byl také převezen do nemocnice. Na místě byl ošetřený i řidič skútru, druhý pasažér skútru vyvázl bez zranění.

Nehoda nastolila otázku bezpečnosti na vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení. V reakci na nehodu má podle ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) vzniknout kvůli ochraně plavců ve vodních nádržích Orlík a Slapy celkem 16 ploch vymezených pro koupání. Do nich nebudou smět vjíždět motorová plavidla, ta se navíc budou moci pohybovat maximálně desetikilometrovou rychlostí i v okolí těchto míst.

Geras ( 29. srpna 2016 22:32 )

I kdyby jí bylo 15 tak to takovýmu debilovi jako ty může bejt u ***e. Nebo snad myslíš že si nad zákon?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání