Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrazivá předpověď Češky ztracené na Novém Zélandu: Tušila Pavlína svůj osud?

29. srpna 2016
16:57

Tušila, že se stane něco zlého? Češka Pavlína Pížová (33), která měsíc bojovala v novozélandských horách o život, krátce před tragédií napsala na Facebook větu, ze které mrazí.

Co začalo jako vysněné dobrodružství, skončilo jako nepopsatelný horor. Pavlína (33) a Ondřej (†27) se 26. července vydali na 32 kilometrů dlouhou horskou stezku Routeburn track. Nedbali přitom varování DOC (Department of Conservation – oddělení ochrany přírody) před nepříznivým počasím a to se jim stalo osudným. Pár na zasněžené stezce uklouzl a mladík po několikametrovém pádu zůstal zraněný zaklíněn mezi kameny a větvemi. Pavlína, sama zraněná, se ho snažila vysvobodit, leč bohužel marně.

Zní to skoro jako zápletka z akčního filmu a Pavlína nevědomky celou tragédii na sociálních sítích předpověděla. V polovině července sdílela snímek, na kterém je zachycena v novozélandských horách. Její kamarád v komentářích obdivoval jeskyně, na což Pavlína odpověděla: „No když si vzpomenu na 127 hodin...“ Přitom jako by vyřkla ortel, děj zmíněného filmu se totiž s osudem páru v mnohém shoduje.

Film 127 hodin vypráví příběh 26letého dobrodruha Arona Ralstona, kterému při zdolávání kaňonu v Utahu v roce 2003 balvan přiskřípl ruku. Jelikož mladík nikoho o svých plánech neinformoval, nikdo po něm nepátral. Američanovi se podařilo osvobodit až po 127 hodinách. Poté co si kapesním nožíkem uřízl uvězněnou ruku. Následně se mu podařilo dojít do civilizace a zachránit se.

Video  Trailer: 127 hodin  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Pavlíně se poté, co jí partner Ondřej P. zemřel před očima, podařilo dostat do horské chaty, kde čekala dlouhé čtyři týdny na záchranu. Český pár totiž rovněž nikomu neoznámil, že se na nebezpečný trek vydává, a navíc s sebou neměli potřebné lokalizační vybavení. Nakonec novozélandské úřady zalarmovala rodina.

Vše o tragédii Čechů na Novém Zélandu čtěte zde

jasnovidec01 ( 1. září 2016 13:22 )

 kráva ošklivá,co to je za chudinku???že žila měsíc ve vybavené chatě jak na dovolené???ten kluk je chudák ,nechal tam život,teď bude hrabat kráva prachy za reportáže a články,tak může aspoň dát rodině na pohřeb toho kluka ,stejně je to určitě její vina .

pjotri ( 29. srpna 2016 21:24 )

Ta zenska je extremne skareda. Ma zvlastni, zlej pohled, vypada jak trestankyne.. Neverim ji. Ani ja nemam tak vybavenou kuchyn, jako ta chata.. Znamena to, ze bojuju kazdej den o zivot?

Hops_aIive ( 29. srpna 2016 19:13 )

Pořád

tuzexovej_frajer ( 29. srpna 2016 19:11 )

Libor je tady?

Hops_aIive ( 29. srpna 2016 19:10 )

Aha, tak zase máš hovno co na práci, Libore Baselidesi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání