Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pavlína ztracená na Novém Zélandu: Musela si prohlédnout tělo mrtvého přítele!

Autor: shp - 
29. srpna 2016
19:17

Jeho smrt ji naprosto zdrtila. Ondřej P. (†27) zemřel na Novém Zélandu po pádu ze strmého srázu při túře na stezce Routeburn. Jeho partnerka Pavlína Pížová (33) se mu snažila pomoci, ale život z něj rychle vyprchal. Ona pak musela na záchranu čekat dlouhý měsíc. Nyní se konečně vrátí domů, ale má za sebou další děsivý zážitek.

Musela překonat nejtěžší úkol, když tělo tragicky zesnulého přítele musela identifikovat. „Můžeme potvrdit, že proběhla identifikace těla zesnulého Čecha s tím, že by měla být provedena pitva a vydána oficiální zpráva o příčině smrti. K tomu dojde v průběhu dneška nebo zítřka. Tímto krokem by mělo být vyšetřování případu ze strany policie ukončeno,“ řekla iDnes.cz mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Momentálně se čeká na výsledky koronerova šetření a s Pavlínou řešíme návrat do vlasti,“ potvrdila honorární konzulka na Vlaďka Kennett. „Pavlína se snaží vše v rámci možností zvládat co nejlépe,“ dodala. Jestli bude Ondřej pohřben doma ve vlasti, nebo na Novém Zélandu, není jasné. „To už je na rodině a o tom vás nemůžeme informovat,“ doplnila Valentová.

Ondřej zemřel při pádu na stezce Routeburn, když se na ni společně s Pavlínou vydali přes všechna varování. Čech za to zaplatil životem. Jeho partnerka se po třech dnech s vypětím posledních sil doplazila do správcovy chaty u jezera Mackenzie, kde přečkala celý měsíc. Aby se mohla pohybovat, sestrojila si dokonce z krabic od zeleniny sněžnice.

Nakonec byla nalezena podle písmena H jako help (anglicky pomoc), které vytvořila z popelu ve sněhu. Zachráněná Češka by měla z Nového Zélandu odletět během úterý. Cesta do České republiky však může kvůli dálce a možným přestupům trvat i dva dny. Pavlína se vyjádřila, že se chce domů vrátit co nejdříve.

Vše o tragédii Čechů na Novém Zélandu čtěte zde

tvujosudzmrde ( 30. srpna 2016 11:03 )

Měla tam pojít taky!!!

fotrpjotr ( 30. srpna 2016 02:29 )

Hned s chutí do práce,ať vydělá na náklady,které vznikly,navíc příjde na jiné myšlenky.

bum-bec-bum ( 30. srpna 2016 02:25 )

To je teda noční! Jsem zvědavá kolik článků do konce šichty napíšou. Pavlína si balí kufr. Pavlína se od poldů dozvěděla výsledek pitvy. Pavlína je už všude. Nejdu radějc ani na hajzl, co kdyby tam po mě skočila mrazivá Pavlína. Ta baba už se.re.

bum-bec-bum ( 30. srpna 2016 02:03 )

A bude mít po adrenalínu.

majojo ( 30. srpna 2016 00:32 )

 A to holka ještě netuší, co ji čeká tady. Poté, co bulváři přišli o Kramného, bude pro ně štvaná zvěř od okamžiku, kdy vystoupí z letadla. To bz musela mít žaludek Pepy Rychtáře, aby tu štvanici vydržela.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání