Během natáčení pořadu na Blesk.cz Úsměv vám sluší se Petra smála od ucha k uchu. Její duše je ale zmučená smutkem. Na chlapy měla v životě smůlu. První manžel ji opustil a zájem ztratil i o své syny (14 a 18). Z druhého manželství jí zůstaly zase dvě holčičky (3 a 4,5).

„Manžel od nás odešel, když jsem byla těhotná. Selhala mi antikoncepce, čtvrté dítě už jsem nechtěla a zamýšlela jít na potrat. Maminka mě ale přemlouvala, ať si miminko nechám, že se o něj společně postaráme. Poslechla jsem ji…“ svěřila se Petra.

To však netušila, že se jí během pár týdnů zhroutí život. „Krátce nato mamce diagnostikovali rakovinu v břišní dutině, která se velmi rychle rozšířila. Do měsíce zemřela a já měla už po prvním trimestru…“ rozplakala se.

Video
Video se připravuje ...

Proměna čtyřnásobné matky Petry: V nechtěné dceři se mi vrátila máma! Tereza Kühnelová, Jakub Konečný

Byla psychicky na dně, ale kvůli svým dětem musela zůstat silná. „Držela jsem smutek v sobě a nedávala na sobě nic znát. Teprve až když jsem porodila a pak přestala kojit, jsem se zhroutila. Kolikrát jsem nebyla schopná vstát ani z gauče, natož uvařit dětem. Musely mě zastupovat kamarádky. Skončila jsem na antidepresivech a v péči lékaře,“ přiznala Petra, která se s psychickými problémy léčila dva roky. „Dnes už jsem na tom lépe a jsem ráda, že se mi nejmladší dcerka narodila. Je úplný otisk mé maminky. Vlastně se mi díky ní vrátila,“ usmívala se.

Do salonu Royal Beauty Spa přišla Petra s přáním zbavit se černé barvy a střihu, který nosí od základní školy! Během několika hodin se kadeřnici Samantě podařilo vlasy zesvětlit a vykouzlit mahagonový odstín. Vizážistka Markéta jí zvýraznila obočí a rty. Stylista Karel Dominic Stix Petru přesvědčil, že světlé barvy sluší i plnoštíhlým ženám. V obchodním domě C&A pro ni vybral tři modely.

Názor psychologa: Sama to nezvládne!

„Je pochopitelné, že po takovém náporu zklamání a bolesti ze smrti blízkého člověka se paní Petra psychicky složila. I když je z nejhoršího venku, doporučoval bych jí obrátit se na organizaci Ženy v tísni, která pomáhá ženám s podobným osudem. Poskytnou jí pracovní rekvalifikaci, pomohou sehnat zaměstnání, v programu je zahrnuta i právní pomoc. Sama vše nezvládne, na jednoho člověka je toho moc,“ radí psycholog PhDr. Jiří Novák.

Přihlaste se i vy!

V pořadu Úsměv vám sluší se reportérka Tereza Kühnelová za pomoci týmu odborníků snaží změnit život ženám s těžkým životním příběhem. Pořad se vysílá každou druhou středu na Blesk.cz. Pokud i vy chcete najít svou krásu a změnit svůj osud, napište nám a pošlete svou fotografii na promena@blesk.cz a my vám vykouzlíme úsměv na tváři.

Fotogalerie
12 fotografií