Počasí přinese na konci října jakousi všehochuť. „Zpočátku týdne čekáme výrazný nárůst teplot, poté ochlazení, sem tam slunce, sem tam déšť, ranní mlhu a nízkou oblačnost. Průměrné teploty ale budou odpovídat konci října,“ uvádí meteoroložka Dagmar Honsová.

Podzimní týden v Praze bude i deštivý.
Autor: Archiv Blesku

Vloni touto dobou se nejvyšší odpolední teplota pohybovala nejčastěji do 8 °C, v tomto směru tedy dojde na mírné zlepšení. „Přesto letošní říjen vyjde jako teplotně podprůměrný a srážkově nadprůměrný měsíc,“ dodává Honsová.

Jak bude?

V pondělí bude polojasno, místy zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Noční teploty 8 až 6 °C, denní maxima se dostanou na 14 až 16 °C.

Úterý bude nejteplejším dnem v týdnu. Očekáváme zataženo až oblačno, postupně přijdou přeháňky. Noční teploty 9 až 7 °C, denní teploty 15 až 17 °C.

Ve středu předpovídají odborníci oblačno, postupně se také objeví přeháňky. Noční teploty budou 9 až 5 °C, přes den teplota klesne na 11 až 13 °C.

Čtvrtek bude zatažený až oblačný s přeháňkami. Noční teploty půjdou dolů na 6 až 4 °C, denní teploty si také pohorší na 9 až 11 °C.

Sváteční pátek na nás chystá polojasno až oblačno. Noční teploty 7 až 5 °C, denní teploty 11 až 13 °C.

Podzimní týden v Praze bude i deštivý.
Autor: Martina Neckářová

V sobotu předpokládáme polojasno. Noční teploty budou na 7 až 5 °C, ty denní očekáváme mezi 10 a 12 °C.

Neděle bude zatažená až oblačná s přeháňkami. Noční teploty 6 až 4 °C, denní maxima 9 až 11 °C.