Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Student měl problém s učitelem, ubodal ho přímo ve škole

Autor: pet - 
3. prosince 2016
12:51

Mladý student zavraždil v pátek na Kalifornské univerzitě svého profesora psychologie. Místní vyšetřovatelé se domnívají, že útok nebyl náhodný a byl vyvrcholením sporu mezi studentem a profesorem.

K incidentu došlo v pátek, krátce po půl páté odpoledne v univerzitní laboratoři, kde student zasadil několik bodných ran do hrudi svému učiteli. Profesor na místě zemřel. „Mladý útočník byl zadržen už v pátek. Případ řešíme,“ řekl důstojník místní policie Meghan Aquila. Policie zatím nezveřejnila bližší informace, píše Daily Mail.

Profesor Bosco Tjan byl psycholog a vědec v oblasti neurologie. „Jsem šokován. Nevím o žádných problémech Tjana s jeho studenty. Byl v pohodě, navíc ženatý a otec jednoho dítěte,“ řekl smutně Chris Purington, projektový manažer laboratoře.

Škola se zachovala pohotově a ihned evakuovala všechny studenty, učitele a ostatní zaměstnance. „Až donedávna jsem se tu cítila bezpečně,“ řekla deníku Los Angeles Times studentka prvního ročníku Yasenia Brasby. „Může se stát cokoliv a kdekoliv. Mám pocit, že se budu muset zajímat více o své okolí, protože to, že vede do kampusu uzamykatelná brána, ještě neznamená, že se nemůže nic stát za ní,“ dodala.

Smrtí Bosca Tjana jsou šokováni nejen studenti, ale i samotní učitelé. „Myslím si, že jsem za dobře se svými studenty. Budu se mít ale více na pozoru, jestli na ně nejsem až příliš tvrdý. Mám obavy o studenty. Vypadá to, že čím dál častěji lehce ztrácejí sebekontrolu,“ řekl čínský doktorand Zhongtang Li, který na univerzitě asistuje při výuce.

Není to však jediný smrtelný případ, který se na univerzitě stal. V roce 2012 byli asi míli od areálu školy zastřeleni dva postgraduální studenti, kteří seděli ve svém BMW.

V minulém roce zde dokonce parta studentů zabila dalšího postgraduálního studenta, který se vracel do kampusu po večerní přednášce. Stačil dojít až na pokoj, kde ho později našel už mrtvého jeho spolubydlící. Marně se univerzita snažila namluvit zoufalým a smutným rodičům, že škola a její okolí jsou naprosto bezpečné.

Univerzita v současnosti disponuje více než 44 tisíci studenty a 10 tisíci studenty zahraničních, a jak vyplývá ze statistik, už letos se snížila konkurence vůči ostatním školám o 16 procent. Nejčastějším problémem amerických škol však stále zůstává rasová diskriminace, která ve většině případů bývá hlavním důvodem útoků.

dzambulka007 ( 4. prosince 2016 18:56 )

Já také nepobírám, co všechno si nechávají Češi líbit od kantorských parchantů a ještě se najdou lidé, kteří se jich zastávají.

petr11 ( 3. prosince 2016 13:55 )

....v tomto světě je lepší bejt úplně blbej

Zobrazit celou diskusi