Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump přišel na kostýmovou party „za sebe“: Byl padouch, nebo hrdina?

Autor: uni, ČTK - 
4. prosince 2016
11:29

Budoucí americký prezident Donald Trump se v sobotu večer zúčastnil kostýmové party, kterou pořádali největší sponzoři jeho volební kampaně, rodina finančníka Roberta Mercera. Na tradiční akci nazvanou Villains and Heroes (Padouši a hrdinové) přišel ale Trump v tmavém obleku. Zatímco šéfka jeho volební kampaně Kellyane Conwayová šla za Supermanku, on šel prý sám za sebe.

Když se nově zvoleného amerického prezidenta a miliardáře Trumpa na večírku zeptali, za koho se převlékl, ukázal prý sám na sebe a řekl „za mě“. Na party v soukromé rezidenci Roberta Mercera na Long Islandu dorazil Trump bez manželky i bez dětí.

Účastníci večírku dostali u vchodu žetony, s nimiž pak hráli poker či blackjack. Výhrami byly mimo jiné zlaté hodinky Rolex. Heslem na internetovém wifi připojení bylo „HeroesWin!“ (Hrdinové vyhrávají!).

Na večírku v domě ozdobeném vánočními dekoracemi zněla hudba zpěvaček Adele, Lady Gaga, Shakiry či Céline Dion. Obsluhují personál a ochranka byli podle amerických médií oblečeni jako členové Armády spásy či motorkářského klanu Hell’s Angels (Pekelní andělé).

Pořadatel party miliardář Robert Mercer je mimo jiné jedním z výkonných ředitelů hedgeového fondu Renaissance Technologies a jeho dcera Rebekah Mercerová je členkou Trumpova přechodného prezidentského týmu. Na Trumpovu volební kampaň dal Robert Mercer podle serveru Politico dva miliony dolarů (asi 51 milionů korun).

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi