„Soustředíme se jen na vybrané komunikace, aby bylo udrženo základní dopravní spojení, řekl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK. „Nedoporučuji vůbec vyjíždět v této a do této oblasti,“ dodal.

 

Vyhlášení kalamitního stavu potrvá minimálně do čtvrtečního rána. Pro veškerou dopravu je zcela neprůjezdná silnice první třídy 13 z Mníšku přes Albrechtický kopec do Frýdlantu a dále do Polska. Silničáři se snaží udržet alespoň sjízdnost na silnici III. třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo do Raspenavy a na silnici 291 z Frýdlantu na Nové Město pod Smrkem.

 

 

I dopravu v Ústeckém kraji večer zkomplikovalo silné sněžení, místy i ledovka. Kamiony blokovaly silnici I/15 na Mostecku a I/27 u Žiželic na Lounsku. V terénu je veškerá technika, přibylo dopravních nehod.

Nový sníh napadl na Vysočině i Karlovarsku

V Karlovarském kraji musejí motoristé dávat pozor na nový sníh na namrzlých silnicích. Například na silnici číslo 13 na Chomutov mají v kopcích problémy kamiony, před 20:00 osobní auto havarovalo u Březové u Sokolova, vyplývá z údajů Ředitelství silnic a dálnic. V Plzeňském kraji se na některých komunikacích objevila nebezpečná ledovka nebo rozbředlý sníh, jinde zas vítr vytvářel sněhové jazyky. Ve vyšších polohách Šumavy je vrstva ujetého sněhu. Stalo se i několik nehod, a to i na dálnici D5.

 

Rovněž Vysočinu zasáhlo večer husté sněžení. Silničáři hlásili potíže kamionů na silnici II/405 u Brtnice na Jihlavsku. V noci hrozí na silnicích náledí, kvůli větru se mohou tvořit sněhové jazyky. Řidiči musejí podle silničářů věnovat jízdě maximální opatrnost. Na silnicích leží vrstva nového sněhu, kterou se silničáři snaží odstraňovat.

 

Výstraha meteorologů na ledovku, sněhové jazyky a novou sněhovou pokrývku platí do čtvrtečního dopoledne.

 

Fotogalerie
6 fotografií