Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uklouzl a zlomil si obratel: Věrný pes zraněného muže zahříval 24 hodin. Zachránil mu život

Zachránil svému páníčkovi život: Oddaný pes ležel na zraněném muži a zahříval ho svým tělem skoro 24 hodin.
Zachránil svému páníčkovi život: Oddaný pes ležel na zraněném muži a zahříval ho svým tělem skoro 24 hodin.  (Autor: McLaren NM Hospital)
16. ledna 2017
10:34

Bob se rozhodl vynechat oslavu Silvestra a být radši doma se svým psem. Když se ale vydal pro dřevo na topení v krbu, venku na ledu uklouzl a zlomil si krční obratel. Nebýt jeho věrné fenky, která ho držela při životě skoro 24 hodin, umrzl by bez pomoci venku.

Muž se vydal pro novou zásobu dřeva do krbu asi v půl jedenácté večer. Šel ale jen v pyžamu a bačkorách a cestou uklouzl a spadl tak ošklivě, že si zlomil krční obratel a zůstal na zemi ležet paralyzovaný. Volal o pomoc, ale jeho nejbližší michiganští sousedé jsou víc jak půl kilometru daleko, a tak ho nikdo neslyšel.

Jediný, kdo přiběhl, byla jeho věrná fenka Kelsey, která si na něj lehla a zahřívala ho svým tělem. V noci klesaly teploty až k minus 4 stupňům, ale pes pravidelně olizoval pánovi ruce i obličej a ochránil ho tak před omrzlinami.

Ráno už Bob ztratil hlas a nemohl už volat o pomoc. Pes ale vytrvale štěkal celý den dál, dokud pozdě odpoledne opravdu nepřivolal souseda, kterému bylo divné, že pes bez ustání štěká. Soused zavolal záchrannou službu a v nemocnici Boba operovali. Naštěstí se podařilo zachránit jeho hybnost, a tak bude po rehabilitaci zase v pořádku. Doktoři se shodují, že za svůj život vděčí svému psovi, bez kterého by během silvestrovské noci umrznul. 

Zobrazit celou diskusi