Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vaneska (†3) zemřela po pádu do odkrytého kanálu: Vodaři za to nemůžou, rozhodl soud

Za smrt tříleté Vanesky, která spadla do kanálu, podle soudu nemůže konkrétní osoba.
Za smrt tříleté Vanesky, která spadla do kanálu, podle soudu nemůže konkrétní osoba.  (Autor: Nový Čas)
Autor: lm - 
20. ledna 2017
10:28

Malá Vaneska (†3) spadla do provizorně zakrytého kanálu a utopila se. Před soudem stanuli dva zaměstnanci vodárny, kteří podle obžaloby na smrti dítěte nesou vinu. Jenže soudce se s názorem policie a státního zástupce neztotožnil a vydal šokující rozsudek!

Oba vodohospodáři jsou nevinní! Po smrti Vanesky (†3), která spadla do špatně zakrytého kanálu a utopila se, policie Miroslava G. (53) a Ivana K. (57) obvinila z toho, že nesplnili svou povinnost a nezkontrolovali, zda je na kanálu poklop. Podle soudu ale nenesou na tragédii žádnou vinu. Osvobodil je jak okresní, tak odvolací krajský soud. Nebyly prý totiž důkazy, že o chybějícím poklopu věděli.

Případ tím pravděpodobně skončil. „Vzhledem k důkaznímu stavu věci se nedá očekávat, že bude vzneseno obvinění vůči konkrétní osobě,“ uvedl mluvčí nitranské krajské prokuratury Jaroslav Maček.

Rozhodnutí soudu zklamalo především rodiče malé holčičky. „Štve nás, že nikdo za smrt naší dcerky neponese vinu. Někdo přece chybu v tom, že tam nebyl řádný poklop, udělat musel,“ sdělila serveru Čas.sk maminka Renáta. „Podle mě jistý díl viny nesou oba vodaři, ale hlavní odpovědnost je na vodárnách,“ dodal otec holčičky Peter. Od společnosti rodiče v další žalobě žádají 120 tisíc eur (3,24 milionu korun).

K tragédii došlo 10. května 2012 v půl osmé večer ve slovenské Nitře. Vaneska na procházce se strýcem a bratrancem spadla do kanálového otvoru nedaleko řeky Nitry. Voda ji unášela asi půl kilometru. Tělíčko holčičky řeka vyplavila až v čističce odpadních vod.

matno ( 24. ledna 2017 10:55 )

Kdo má malé děti, tak ví, že musí mít oči jako ostříž, a to jak venku, tak i doma. Rozhodně by neměly být ponechány bez dozoru ani na minutu, protože nebezpečí číhá všude. I tam, kde bysme to vůbec nečekali. Takže největší vinu má strýc, který vzal malou na procházku (zřejmě se svým malým synem)a nevěnoval dětem takovou pozornost, jakou měl. Ovšem, nechat otevřený kanál je šlendrián jako hrom. A proti krádežím železných poklopů se dá bránit tím, že se vymění za ty z tvrzené umělé hmoty.

londynskypes ( 20. ledna 2017 17:06 )

naidka za to muzou ti co s ni byli na procházce h o v a da ti by měli rodicum zaplatit!!

naidka ( 20. ledna 2017 11:42 )

Podle rodiny by měli vodaři každý den jezdit a doplňovat poklopy, které hnědoslováci ukradou obžalovat by měli strýce a bratrance, kteří dítě neuhlídali.

bobou ( 20. ledna 2017 11:14 )

Tady je přesně vidět, jak pozorně čtete. Jedná se totiž o dva případy, ve kterých figuruje stejné jméno Vaneska a i věk je stejný. Ale jedna spadla do odkrytého kanálu(5/2012 - řeka Nitra) a ta druhá sjela s bratrem (12/2010 - řeka Rymava) na sáňkách do řeky pod led!!! Obě zemřely.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání