Herečka Zdena Gruberová se přestala postupně herectví věnovat poté, co přišla o svého milovaného syna Tomáše. Ten zemřel velmi mladý a herečku to natolik zarmoutilo, že odešla do ústraní a na veřejnost přestala úplně chodit. 

Před Vánoci ji navíc zasáhla zásadní nehoda. „Problém byl ten, že si zlomila nohu, potom to všechno začalo. Operace a tak dále. Nakonec to skončilo zápalem plic,“ řekl Novému Času hereččin manžel Ľudovít, se kterým žila padesát let.

Herečku obdivovalo mnoho jejích kolegů. Jednou z nich byla například herečka Zdena Studénková, která své přítelkyni věnovala vzpomínku na sociální síti. „Vždy, když jsme hrávaly ve společných představeních, jako například Osborův komik či Výnosné místo od Ostrovského, dívala jsem se na ni a říkala si: I já chci být jednou tak velká herečka jako Zdena Gruberová,“ napsala.

„Budu na ni vzpomínat jen v dobrém, protože byla příjemná žena a její herecké kvality byly neoddiskutovatelné,“ zavzpomínal také herec Milan Lasica. Vyjádřil se také Milan Kňažko. „Ona byla známá herečka, už když jsem stavěl kulisy v SND, patřila k mým oblíbeným. Její herectví bylo inteligentní, úsporné a měl jsem ji velmi rád jako herečku. I v civilu jsme si rozuměli. Je mi to velmi líto,“ řekl Novému Času.

Fotogalerie
5 fotografií