Pátek doprovodí zatažená obloha, dál může taky padat mrznoucí déšť a s ním se bude tvořit i ledovka. Situace by ale podle meteorologů už neměla být tak dramatická jako ve středu a ve čtvrtek. Teploty se budou pohybovat mezi -2 až 2 °C.

Převážně zataženo bude i v sobotu. Z mraků bude padat mrznoucí déšť nebo bude mrholit. A začne se oteplovat, teploměry ukáží 0 až +4 °C. Ještě o trochu teplejší bude neděle. „Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C,“ předpovídají meteorologové z Českého hydrometeorologické ústavu.

Jak neupadnout na nebezpečné ledovce? Řešením je „tučňáčí chůze“, podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Jak neupadnout na ledu: Zkuste chůzi jako tučňáci! Adam Jaroš, Blesk TV

V novém týdnu se pak postupně začne znovu ochlazovat. V pondělí bude zataženo a občasný déšť začne přecházet do deště se sněhem a pak sněžení. „Zpočátku ojediněle i mrznoucí déšť s tvorbou ledovky, ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C,“ předvídají meteorologové.

V úterý se nejvyšší denní teploty „vyškrábou“ na +2 °C a místy bude chumelit. Od středy si začne brát zpátky slovo zima. „Nejnižší noční teploty -5 až -10 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem -15 °C. Nejvyšší denní teploty -6 až -1 °C,“ stojí na webu ČHMÚ.

Fotogalerie
52 fotografií