Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chlapec (8) se kvůli nemoci mění postupně v kámen: Šupinatá kůže a silná bolest

Autor: nka - 
13. února 2017
15:15

Vzácnou kožní chorobou trpí osmiletý bangladéšský chlapec. Jeho kůže tvrdne a vypadá jako z kamene. Kvůli nemoci, kterou zatím žádný lékař neuměl diagnostikovat, se snaží neopouštět domov a nemůže nosit ani většinu oblečení.

Mehendi Hassan má téměř celé tělo pokryté tvrdou šupinatou kůží a skoro nemůže chodit. Při sebemenším doteku navíc trpí nesnesitelnou bolestí.

„Už osm let téměř neopouští domov, protože když ho ostatní vesničané vidí, jsou zděšení a říkají mu ošklivé věci,“ řekla podle britského webu deníku Daily Mail jeho matka Jahanara.

Mehendi se narodil jako zdravé dítě do rodiny ze severobagladéšské vesnice. Když mu bylo 12 dní, rodiče mu na kůži objevili vyrážku. Nejprve nad tím mávli rukou, protože si mysleli, že ho poštípali komáři.

Vyrážka se ale začala rozšiřovat, až brzy pokrývala skoro celé tělo. Místní lékaři zkoušeli všechno možné a nakonec nad případem pokrčili rameny. „Nikdo nebyl schopný určit, co je to za nemoc. Všichni opakují, že to je vzácné kožní onemocnění, ale nikdo ho neumí vyléčit. Už mi došly peníze,“ posteskl si otec Abdul, který se živí jako řidič a na synovu léčbu prý utratil veškeré úspory.

Jiné děti se ho štítí

Mehendi nemá kamarády a zůstává zavřený doma, protože ostatní se ho štítí. „Zapsala jsem ho do školy, ale přišel s pláčem, že ho děti bijí,“ popisuje matka Jahanara. „I v náboženské škole se s ním učitel baví jen z dálky a nenechá ho jíst s ostatními dětmi, protože prý smrdí,“ říká.

Rodiče se nyní obrátili na vládu s prosbou o pomoc v léčbě. „Chtěli bychom, aby taky mohl žít jako normální člověk,“ doufají. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi