Potrpí si na slavné muže a dva opravdu slavné se jí podařilo ulovit. „Ano, Karla i Miloše jsem sbalila já a netajím se tím. Není na tom nic špatného zamilovat se a potom o dotyčného usilovat,“ říká Martina.

Gotta potkala jako osmnáctiletá na večírku, to ještě studovala gymnázium v Brně. Jakmile odmaturovala, slavnostně oznámila Karlovi: „V Praze jsem si pronajala byt!“

Milostný vztah se Slavíkem vydržel téměř pět let. Po rozchodu Martina odletěla za sestrou do USA a provdala se za Američana. Manželství ale nefungovalo, a tak ho hned zrušili.

Martina měla rok na to, aby odevzdala diplomku na FAMU. Napadlo ji, že by jí mohl pomoct Forman. Vyhledala ho, šli spolu na večeři a stalo se to, co neočekávala – bezhlavě se zamilovala!

Tehdejší režisérova manželka Věra Křesadlová (72) žila s jejich dvojčaty Petrem a Matějem (dnes 52) v Praze a Miloš v USA. Měl spoustu známostí, ale až na drobné epizodky bydlel sám.

„Nezvykne si už na společné soužití. Neber to vážně, raní tě to,“ varovala Martinu maminka, stejně jako tehdy, když jí představila Gotta. Tentokrát se mýlila.

Martina s Milošem spolu nejen zůstali, ale ambiciozní absolventka FAMU se vypracovala až na režisérovu osobní asistentku. Když Gott viděl film Lid versus Larry Flint a v titulcích četl – první asistentka režie: Martina Zbořilová – poznamenal: „Šla přímo za papežem! Co by taky někde klepala na dveře...“

Po premiéře filmu se Martina rozhodla, že se o Miloše chce starat i v soukromí. „Někdo se upne na svou kariéru, ale já na té své tolik nelpím. Mně stačí žít vedle člověka, kterého si vážím a který ve mně vzbuzuje respekt. Uspokojuje mne se starat o Miloše.“

A starala se, až z toho vznikla další dvojčata – Jim a Andy. Jejich narozením v roce 1998 Martina definitivně Miloše sbalila. Režisér se také po 35 letech manželství s Křesadlovou rozhoupal a v roce 1999 se rozvedl. V témže roce si vzal Gottovu exmilenku za manželku. A žijí spolu s dnes už 19letými syny dodnes.

Petr, Matěj, Andy, Jim... Jména podle filmů

První režisérova dvojčata dostala křestní jména podle loutkáře Matěje Kopeckého a hlavního hrdiny Formanova filmu Černý Petr. U Andyho a Jima byl malinko zádrhel.

„Ve filmu Muž na Měsíci jsou dvě stěžejní jména Andy Kaufman a Tony Clifton, jenže synovi Petrovi se tenkrát zrovna narodila dcera a dali jí jméno Tonička! Proto jsme místo Tonyho zvolili jméno Jim podle představitele hlavní role, jímž byl Jim Carrey,“ vysvětluje Miloš.

Fotogalerie
30 fotografií