Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Začaly i vašim dětem jarní prázdniny? Zabavte je na horách, počasí přeje lyžařům

Autor: pet/čtk - 
20. února 2017
09:30

Začíná třetí ze šesti týdenních turnusů jarních prázdnin. Ode dneška budou mít volno školáci z 15 okresů. Stejně jako jejich vrstevníci, kteří už mají jarní prázdniny za sebou, mohou využít volných dní k dovolené na horách, podmínky v tuzemských lyžařských střediscích jsou nadále výborné. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu.

Tentokrát budou mít volno děti navštěvující školy v okresech Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Písek, Náchod a Bruntál. Prázdniny jim skončí 26. února.

Pak budou následovat ještě tři turnusy jarních prázdnin, poslední z nich skončí 12. března. Další volno čeká na školáky od čtvrtka 13. dubna, kdy začínají velikonoční prázdniny.

Počasí školákům ale moc přát nebude. Bude sice tepleji, ale většina týdne bude zatažená a s deštěm.

Hory budou plné sněhu, Šumava plná deště

V pondělí bude oblačno až zataženo, i když z počátku někde místy i polojasno. Ojediněle by se mohly vyskytovat přeháňky. Na horách a ve vyšších horských polohách však čekejme přeháňky sněhové. Teploty se přes den vyšplhají maximálně na 9 °C, v noci až -3 °C.

Na horách bude plno sněhu, očekávají se sněhové přeháňky. Tam můžete s dětmi vyrazit v průběhu jarních prázdnin. Na horách bude plno sněhu, očekávají se sněhové přeháňky. Tam můžete s dětmi vyrazit v průběhu jarních prázdnin. | iStock

Pokud máte namířeno se svými ratolestmi na Šumavu, čekejte od úterý vydatný déšť. Ten se udrží i v následujících dnech i na dalších místech Česka. Jestliže však míříte na jarní prázdniny do českých hor, děláte dobře. V horských oblastech můžeme opět očekávat sněhové přeháňky.

Celý týden se ponese v duchu příjemných teplot, které budou nejvyšší ve čtvrtek. Měly by dosáhnout až 12 °C. Sluníčko nám ale moc přát nebude. I o víkendu by pak mělo být oblačno až zataženo. Také se lehce ochladí a denní teploty spadnou na maximálních 8 stupňů.

amgal ( 20. února 2017 14:04 )

Kde na to brát a nekrást? kdo dá rodičům dovolenou během roku?

Zobrazit celou diskusi