Ve čtvrtek bude proudit chladnější vzduch od severozápadu. Od jihozápadu k nám v pátek začne proudit teplý vzduch. V neděli bude přes naše území postupně přecházet studená fronta od západu. V dalších dnech bude počasí ve střední Evropě ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu. 

Proměnlivá oblačnost, na horách jen místy a jinde ojediněle přeháňky. Nad 700 metrů nad mořem sněhové přeháňky. Maximální teploty se ve čtvrtek vyšplhají od 7 do 11 ° C. Na horách kolem 2 °C. Během dne silný západní vítr, který bude k večeru slábnout. Na horách se mohou místy tvořit sněhové jazyky dle ČHMÚ.

Koncem týdne bude obloha polojasná až oblačná, oteplí se. V sobotu se můžeme na některých místech těšit na teploty přes 15 °C. Začátkem příštího týdne bude pršet a na horách sněžit. V noci na pátek se budou nejnižší teploty pohybovat od 2 do -2 °C. Přes den bude oblačno až polojasno. Nejvyšší denní teploty mezi 8 až 12 °C. Povane mírný jihozápadní až jihovýchodní vítr.

V sobotu se budou denní teploty pohybovat mezi 13 až 17 °C. Mírný jihovýchodní vítr, na východě čerstvý jižní, místy s nárazy až 70 km/h. V neděli během dne bude postupně zataženo, místy přeháňky a déšť. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 12 °C, na Moravě a ve Slezku až 15 °C.

Začátek týdne proprší. Na horách budou srážky smíšené nebo sněhové. Denní maxima od 7 do 11 stupňů. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Od úterý do čtvrtka bude zataženo. Na většině území déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Nejvyšší denní teploty od 5 do 10 °C.

Fotogalerie
14 fotografií