Opalovací krémy, sluneční brýle a krátké rukávy mějte v pohotovosti. Už v sobotu totiž čekají meteorologové v ČR až 18 °C a polojasnou oblohu. Radost z jara nám ale zatím dlouho nevydrží. Už v sobotu večer se totiž objeví první mraky a v noci na neděli se ochladí.

O víkendu bude ideální čas na zahradničení, podívejte se na předpověď Dáši Honsové:

Video
Video se připravuje ...

O víkendu přijde jaro a rekordní teploty! Počasí radí, s čím začít na zahradě. Dagmar Honsová, Petr Soukup, Lukáš Kučera, David Vaníček

Den nicnedělání už pravděpodobně teplotní rekordy netrhne. Naměříme maximálně 9 až 13 °C. Ojediněle čekejte přeháňky, na horách dokonce sněhové.

Do práce se nám v pondělí ráno nebude chtít o to víc, že bude nejspíš už pršet. Takhle začne pracovní týden podle meteorologů: „Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, postupně v polohách nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 0 °C.“ Přes den se ale teploty udrží mezi 6 až 10 °C.

Kde bude pršet? Aktuální vývoj počasí sledujte na radaru ZDE

Počasí v příštím týdnu bude dost jednotvárné: zataženo, déšť a místy i sněžení. Slunce podle předpovědi vykoukne jen „sem tam“.

Posuďte sami:
Užijte si víkend, následující týden proprší.
Autor: ČHMÚ