Už při obhlídce na internetu na vás vyskočí česká verze stránek, která značí, že v německém parku o českou klientelu stojí a hodlají si ji řádně hýčkat. Jako důkaz proběhne 28. září dokonce Český den v Legolandu. Pro návštěvníky bude vše v češtině a nad rámec běžných atrakcí bude připravena řada akcí a workshopů pro malé i velké.

Komu přijde jízda autem drahá nebo se raději nechá během cesty hýčkat, může využít služeb českých cestovních kanceláří nabízejících výlety do Legolandu. Areál otvírá své brány od 1. dubna do 5. listopadu. A výlet sem nemusí být vůbec jednodenní záležitostí. Plocha parku o rozloze zhruba pětadvaceti fotbalových hřišť vám dá trochu zabrat, takže přes noc můžete přespat ve stylové vesničce Feriendorf, kde si vyberete mezi ubytováním v kempu, rytířských stanech, hotelu či tématických chatičkách. A jaké atrakce vás v Legolandu čekají?

1. Miniland

Legoland je rozdělen do tematických částí. Hned u vchodu vás uvítá miniaturní svět Miniland, svět zmenšený v měřítku 1:20. Z lega postavený Berlín, přístav v Hamburku nebo švýcarský Luzern si jistě zaslouží vaši pozornost zejména díky tomu, že tady panuje čilý ruch. Stačí zmáčknout knoflík a v Benátkách se rozjede legolodička, na ranveji odstartuje legoairbus. Největší legostavbou Minilandu je ale mnichovská Allianz Aréna, na níž padl skoro milion kostek.

V Minilandu objevíte zmenšené kopie slavných světových staveb.
Autor: Legoland

2. Lego X-treme

Adrenalin a rychlost. Další část parku Lego X-treme vám postaví do cesty horské dráhy a jiné atrakce, které zvyšují tep. Vstupenka platí skoro na vše a fronty jsou minimální, takže si můžete užít vzrušení, kolik chcete.

3. Létající loď

Plavbu na lodi deštným pralesem nebo dvanáctimetrovou vodní skluzavku nabízí část zvaná Země dobrodružství. Na trase Indiany Jonese vám zážitek dokreslí pavouci i masožravé rostliny.

Plavba pralesem na lodi vás zmáčí od hlavy až k patě.
Autor: Legoland

4. City policejní stanice

Atrakce zaměřené na pozornost a rychlé reakce. To najdete v oddíle City policejní stanice. V zrcadlovém bludišti budete honit zločince nebo se budete muset dostat z prostoru plného laserových paprsků. Hrát ale nemusíte sami, na střelnici Tempel X-pedition soupeříte o to, kdo má nejlepší mušku.

V policejní stanici budete chytat zloděje.
Autor: Legoland

5. Ninjago

Pro návštěvníky je připravená novinka – Lego Ninjago. Po vzoru ninjů se i vy proletíte vzduchem připoutáni v sedačce tak, abyste se mohli dle libosti obracet hlavou nahoru a dolů. Pokud vám to nebude stačit, v Hero Factory si zkusíte, jaké to je letět v raketoplánu, který se vymkl kontrole.

Létat ve vzduchu tak, jako ninjové? To je jen pro silné povahy.
Autor: Legoland

6. Podvodní tunel i pohled z výšky

Park si můžete prohlédnout i z výšky, nasednete-li do šlapacích autíček, kde dráha padá a zase se zdvihá. Rovněž se dá vyjet nahoru v talíři na vyhlídkovou věž, která se pomalu otáčí, takže nahlédnete do všech míst. K odpočinku slouží bájná Atlantida v podobě procházky podvodním tunelem, v němž plují živí žraloci, rejnoci, murény a další exotické rybky. Můžete vstoupit do kupole, kde máte vodní svět všude kolem, pozorovat batyskaf a legomodely tvořené statisíci a statisíci kostek.

Skvělou atrakcí je Atlantida s podmořským tunelem.
Autor: Legoland
Fotogalerie
8 fotografií