V pátek bude ráno skoro jasná obloha a ojediněle mlhy, které v průběhu dne vymizí. Od severozápadu bude přibývat oblačnosti a místy přeháňky, ale vše se vybere a můžeme se těšit na příjemné jarní počasí. Během dne můžeme čekat nejvyšší denní teploty kolem 14 a 18 °C.

O víkendu se citelně ochladí a teploměr bude ukazovat v průběhu dne 5 až 9 stupňů. Po celé republice bude obloha zatažena, občas zaprší a na horách budou srážky trvalejší. V noci se rtuť teploměru bude pohybovat kolem 1 až 5 stupňů. K sobotnímu večeru můžeme čekat na severních horách místy tvorbu sněhových jazyků.

V neděli bude zpočátku proměnlivá oblačnost, místy přeháňky a na horách četnější. Během dne bude od západu zataženo s občasným deštěm. Po sobotním nepříznivém počasí si v neděli trochu polepšíme a můžeme se těšit na denní teploty 8 až 12 stupňů.

Po zataženém a chladném víkendu se první pracovní den dočkáme teploty až 15 stupňů. Hned od rána bude zataženo až oblačno. Místy i zaprší.

Další dny úterý až čtvrtek bude celkem příznivé. Zpočátku bude polojasno, ojediněle dorazí přeháňky. V noci se teplota bude pohybovat kolem 7 až 2 stupňů. Přes den se můžeme těšit na 10 až 15 stupňů.

Proč nevěřit pranostikám? Podívejte se na video s meteroložkou Dagmar Honsovou:

Video
Video se připravuje ...

Počasí plus: Proč nevěřit pranostikám. Ověřili jsme tu o teplém březnu, vyjde letos? Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
7 fotografií