Devětatřicetiletý Jason Mraz pochází původem z České republiky. „Přál bych si, abych věděl více o historii svých předků. Znám pouze fakt, že můj pra pra pradědeček emigroval z Rakouska-Uherska někdy začátkem 20. století,“ uvedl zpěvák.

Jeho český původ dokládá i příjmení Mraz. „Vím zhruba, co to v češtině znamená. Nejraději mám ale tu verzi, že je to něco jako cool v angličtině. Bylo by super mít v příjmení, že jsem cool,“ dodal vtipně Mraz.

Zpěvák obdivuje pražské malebné uličky

Američan Českou republiku navštívil už před 6 lety, kdy zazpíval nadšencům v Paláci Akropole a dokonce v Praze natočil i videoklip k písni Lucky, která vyhrála cenu Grammy. „Prahu bohužel zase tak dobře neznám, ale líbí se mi na ní, že jde o krásné středověké město. Hrozně rád se také tudy procházím a poslouchám klasickou hudbu pouličních umělců, kteří jsou schovaní v malebných uličkách,“ popsal americký zpěvák.

Jason Mraz zatím nemá v plánu v nejbližší době natáčet žádné videoklipy, ale natáčení v Česku nevyvrací. „V Praze je tolik krás, že bych se nedivil, kdybych tu do konce svého života ještě nějaký klip natočil,“ dodal.

Jason Mraz zazpíval své písně v Praze po šesti letech
Autor: Jan Bakule

Kromě zpěvu se ale nadaný zpěvák věnuje józe, ochraně planety a duševní terapii. „Věřím, že láska může vše zachránit, dokonce i celý svět. Láska je to, když někomu nasloucháme a věnujeme mu naši pozornost. Proto se toto téma objevuje jako nejčastější motiv v mé tvorbě,“ vysvětlil Jason Mraz.

Láska, humor i čokoláda

O tom přesvědčil zpěvák i své publikum na koncertě v Karlíně. Kdy každou druhou píseň uváděl se slovy: „Tohle je píseň o lásce.“ Posluchači ale neobdivovali pouze jeho pozitivní energii a životní elán, ale dokonce i jeho nenucený humor. „Těsně před koncertem jsem šel do své šatny, kde ale stál cizí muž a pozdravil mě. Tak jsem ho pozdravil zpět a řekl mu, že ho rád poznávám. Pak mě poprosil o píseň na přání. Tak jsem mu jí slíbil a ani jsem ho neudal securiťákům,“ podělil se s pražskou příhodou zpěvák.

Jason Mraz si tak získal srdce snad každého posluchače v sále. Stovky lidí s ním zpívaly jeho hity jako jsou oceněné písně I´m yours nebo Lucky, ale i žhavé novinky, které je zpěvák ihned na místě naučil. „Teď se zhluboka nadechněte a vydechněte. Pokud se vám někdy bude zdát, že je váš život složitý, nezapomeňte se hlavně nadechnout. Můžete teď taky na otázku- Jaký byl koncert? Odpovědět, že dechberoucí,“ dodal vtipně Američan s českými kořeny.

V jedné ze svých písní zpěvák dokonce vtipně glosoval lásku žen k čokoládě.Nezapomeňte své dívce dát nějakou čokoládu, protože reguluje její náladu a mění její postoj,“ vyzval všechny muže vtipně Jason Mraz.

Podívejte se, jak to na koncertě vypadalo:

Fotogalerie
32 fotografií