Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dvouletý chlapec zastřelil svého devítiletého bratra: Matka je nechávala hrát si s pistolí

Autor: ČTK - 
22. března 2017
09:44

V nemocnici ve Phoenixu v americkém státě Arizona zemřel devítiletý chlapec, kterého matčinou pistolí střelil do hlavy jeho dvouletý bratr. S odvoláním na místní policii to dnes uvedla agentura AP. Matka přiznala, že dříve nechávala batole s pistolí si hrát, když nebyla zbraň nabitá. Žena je teď ve vazbě. Neštěstí se stalo v pondělí, o den později Landen Lavarnia zranění podlehl, upřesnil policejní mluvčí Vince Lewis.

Osmadvacetiletá matka Wendy Lavarniaová podle soudních záznamů vypověděla, že nabitou zbraň položila na lůžko, kde byli její synové ve věku dvou a čtyř let. Zatímco si odběhla pro pouzdro na zbraň, dvouletý hoch pistoli popadl a vystřelil. Kulka zasáhla devítiletého syna, který si o kousek dál hrál videohry. Matka připustila, že dříve dvouletému chlapci dovolovala, aby si hrál s nenabitou zbraní a tahal za spoušť.



U soudu se matka objevila krátce před chlapcovou smrtí, aby požádala o dovolení syna navštívit v nemocnici. Soudce podmínil propuštění z vězení složením kauce 25.000 dolarů (625.000 Kč). Do vazby se matka dostala kvůli obvinění ze špatného zacházení se svými čtyřmi dětmi. Policie podle mluvčího zvažuje, zda vůči rodičům nevznese další obvinění.

Otec, jednatřicetiletý Kansas Lavarnia, dorazil domů během vyšetřování střelby. Policisté jej zatkli, protože měl zakázáno mít doma zbraň kvůli tomu, že byl odsouzen za krádež. Z věznice, kde si odpykal tříletý trest, byl propuštěn v roce 2012.



Otec u soudu uvedl jen své jméno a datum narození. Následně byl propuštěn, protože nebyl přímo obviněn v souvislosti s incidentem. Podle úřadů ale věděl, že v domě je zbraň.



AP spočítala, že v prvním pololetí loňského roku bylo v USA každý druhý den neúmyslně zastřeleno dítě či mladistvý, ať už vlastní vinou, nebo zbraní v rukou jiného dítěte či dospělého. „Je to o bezpečném zacházení se zbraněmi. Musíte mít zbraň zamčenou a své děti naučit, že to není hračka,“ poznamenal soused Lavarniaových Jason Burns.

Na video z triviální hádky o mobil, při které v USA jeden muž zastřelil druhého, se můžete podívat níže:

Video  Dva muži se v USA pohádali kvůli mobilu. Jeden z nich toho druhého pak zastřelil.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

pepen ( 22. března 2017 12:27 )

ČÍM PŘEMÝŠLELA!!!!TO MUSÍ BÝT KRÁVA!!!!

Zobrazit celou diskusi