Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostrou přestřelku natočila kamera na těle policisty: 25 ran a dva zranění

Autor: deb - 
23. března 2017
15:00

Přestřelka mezi dvěma policisty s útočníkem v americkém Ohiu proběhla začátkem března. Policie uvedla, že násilník Damion McRae (37) postřelil cincinnatského policistu Kennetha Grubbse v bytovém komplexu ve Walnut Hills. Se zraněním skončil i násilník a oba se nyní zotavují. Celou přestřelku natočila kamera, kterou měl policista na hrudi. Na informaci upozornil policejní kanál PoliceActivity na YouTube.

Cincinnatští policisté byli povoláni kvůli domácímu násilí do bytového domu na Gilbert Avenue v Ohiu. Grubbs a důstojník William Keuper narazili ve dvoře na násilníka. Když se ho pokoušeli zastavit, tak vystřelil devítimilimetrovou zbraní, kterou měl ukrytou na boku těla. Grubbs, který byl blízko něj, dostal přímou ránu do podbřišku, po které se hned svalil na zem.

Vyšetřovatelé uvedli, že násilník McRae byl zasažen a padl na zem. Prokurátor Deters řekl, že Grubbs vystřelil 17krát a Keuper vypálil osm střel. Vyšetřovatelé dále uvedli, že i když násilníka po incidentu neustále vyzývali, aby ukázal své ruce, nedával je do kapes a měl je venku, tak je nechtěl poslechnout. U sebe měl i revolver s ráží 0,22 kalibru. Byl obviněn z pokusu o vraždu, dvou přepadení a držení zbraně i přes jeho nezpůsobilost. McRae nyní čelí obvinění na 20 let vězení.

Prokurátor Joe Deters v úterý řekl, v závislosti na vyšetřování, že další pokus násilníka zavraždit mohl být proti Keuperovi. „Jsme vděční za bezpečnost našich dvou důstojníků v této násilné konfrontaci,“ řekl cincinnatský policejní šéf Eliot Isaac.

„Jejich statečný čin prokázal odvahu pod palbou, úžasnou zdrženlivost a je pravda, že svědčí o jejich výcviku. Budeme úzce spolupracovat s úřadem v Hamiltonu, aby zajistil McRae, který nese odpovědnost za tento ohavný čin v plném rozsahu zákona,“ dodal.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi