V pondělí nás čeká slunečný den, bude jasno nebo skoro jasno. Denní teploty by se měly držet mezi 12 a 16 stupni a na západě se rtuť teploměrů zastaví už u 10 stupňů. Pozor si dejte hlavně v noci, kdy teplota spadne až k -4 °C.

V úterý přes den nás čeká příjemných 17 až 21 stupňů. Obloha bude znovu jasná nebo skorojasná. V noci může opět mrznout, teploty budou 2 až -2 °C.

Teploty ve středu se budou držet mezi 14 a 18 stupni. Během dne se ale jasná obloha začne od severozápadu zatahovat. Na severu Česka budou hrozit občasné přeháňky. Také trochu přifoukne, během dne bude vát čerstvý vítr, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu. Přes noc bude 6 až 2 °C.

Čtvrtek bude oblačný až zatažený. Místy budou stále hrozit přeháňky, během dne by se ale obloha měla znovu začít vyjasňovat a deště bude ubývat. Zároveň se musíme připravit na krátké ochlazení, protože denní teploty vystoupají jen mezi 13 až 17 stupňů. Teploty přes noc se budou oproti začátku týdne stále zlepšovat ve večerních hodinách se teplota bude držet mezi 7 až 3 stupni.

V pátek nás znovu čeká jasná až polojasné obloha. Teplota vystoupá mezi 18 až 22 stupňů. Na západě ale znovu začne přibývat oblačnost, místy se objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Noční teploty se budou držet mezi 7 a 3 stupni.

Přes víkend by mělo být zataženo, místy se objeví přeháňky, v sobotu ojediněle bouřky. Déšť by měl postupně ustat. Teploty by měly padat od 21 až k 12 stupňům. Přes noc by se ale měly udržet mezi 8 a 3 stupni. 

Se zvyšujícími se teplotami začíná mnoho z nás řešit, kdy přezout na letní pneumatiky. Podívejte se na rady meteoroložky Dagmar Honsové: