Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Majitel nachytal lupiče ve sprše: Zastřelil ho a teď čelí obvinění z vraždy

Autor: lm - 
3. dubna 2017
22:57

Majitel domu zastřelil muže, který se k němu vloupal a vlezl mu do sprchy. Majitele domu zatkla policie a byl obviněn z vraždy.

Jednatřicetiletý pedagogický asistent Nathaniel Joseph Rosa byl v sobotu ráno zastřelen ve washingtonském městečku Belfair. O život ho připravil majitel domu, do kterého se Rosa vloupal. Majitel ho nachytal v koupelně, kde se Rosa sprchoval.

Podle policie se muži pohádali a majitel posléze odešel do svého druhého vedlejšího domu pro zbraň. Když se vrátil, na Rosu několikrát vystřelil a zabil ho. Poté zavolal policii a vše ohlásil.

Vyšetřovatelé majitele následně obvinili z vraždy druhého stupně. Majitel podle nich mohl zavolat policii, ale spor se rozhodl řešit vraždou. Navíc patrně Rosu nevaroval, že je ozbrojený a bude střílet.

Nathaniel Joseph Rosa podle Facebooku pracoval jako pedagogický asistent na základní škole v Bothellu, zhruba 130 kilometrů od Belfairu. Podle šerifa tu byl na návštěvě matky. Není ale jasné, proč se vloupal do cizího domu, aby se tam vysprchoval, a proč před majitelem neutekl.

Lupiče ve svém domě nachytal i slovenský herec Milan Kňažko. Více podrobností o případu ve videu:

Video  Herec Milan Kňažko střílel na zloděje: Čech u něj prý chtěl krást šperky.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání