Hrad Ashlar Hall byl vybudován v roce 1896 jako rezidence developerské rodiny Snowdenů. V roce 1990 se pak dostal do rukou Robertu Hodgesovi, který ho koupil od dědiců. Výstřední milionář vystupující pod jménem "princ Mongo" ho pak proměnil v noční klub s příhodným názvem The Castle (Hrad).

Noční klub se stal notoricky známým pro podávání alkoholu nezletilým. Když v roce 1992 zahynuli při dopravní nehodě dva opilí teenageři, kteří jeli z klubu, princ Mongo se dostal do hledáčku policie. Milionář ale tvrdil, že je nevinný a žádná obvinění proti němu nakonec nebyla vznesena. Noční klub ale ležel v žaludku i sousedům, kteří si na něj stěžovali příslušným úřadům. Vadil jim hluk i to, že se návštěvníci občas koupali v bazénu u rezidence úplně nazí.

Hasiči na nátlak rezidentů zkrouhli maximální kapacitu klubu z 451 hostů na pouhých 88. Hned další den byl pak klub uzavřen, protože v něm bylo více návštěvníků, než bylo dovoleno. Princ Mongo v reakci na to nechal navést na parkoviště písek a přesunul večírky tam, aby příkaz obešel. Čas od času také vylezl na středu a vyl na měsíc. Není tak divu, že se Hodges nikdy nestal starostou, i když kandidoval v každých volbách. Sousedé navíc nakonec vyhráli a The Castle byl v roce 2000 uzavřen kvůli podávání alkoholu nezletilým, nadměrný hluk a časté výtržnictví.

Hodges se následně rezidence zbavil, do dobrých rukou se ale nedostala. Z budovy byly ukradeny měděné části a kamenné prvky, které se nikdy nenašly. Slavný Ashlar Hall od té dobu pomalu chátrá a patrně už ho žádná zářná budoucnost nečeká. Na snímky opuštěné rezidence se můžete podívat v galerii pod článkem.

DALŠÍ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>
Fotogalerie
18 fotografií