Někteří s ratolestmi v náručí. Do města vrátili po nekonečných 51 letech titul! Mnohým na náměstí tekly slzy. Co na tom, že poprchalo. „To prší štěstí,“ smála se fanynka Kateřina Konečná. Pozdravit hokejisty přijela až ze Slovácka.
„Tak jsme mistři, no a có,“ halekali jen chvíli předtím, než se ukázali lidem, rozjaření hráči v historickém sále radnice. Tam je se všemi poctami a pompou přivítal primátor Petr Vokřál (ANO). „Co je pro Česko Nagano, to je pro Brno titul,“ prohlásil. Přišel i hejtman Bohumil Šimek (ANO) s šekem na 1,5 milionu korun.

Hráči dostali drobné dárky. „Keby mi tak dali radšej bezplatný vjazd či parkovanie, aby ma neustále nepokutovali policajti,“ smál se forvard Marcel Haščák. Bek Jozef Kováčik se reportéra Blesku ptal, co je za den. „Sobota? Teprve? Slavit se bude až do neděle! Ale té příští,“ culil se. „A věřte, ještě to bude velké,“ smál se od ucha k uchu.

Historický titul Komety přiblížil o pořádný kus dál sen Brňanů o novém zimním stadionu. „Jsme ohledně jeho stavby ve shodě se státem,“ řekl Blesku primátor Vokřál. A radnice prý kuje železo, dokud je žhavé. „Dokončuje se projekt a pokud vše klapne, mohla by za Lužánkami vyrůst nová hala v roce 2020,“ slíbil primátor. Na stavbě arény pro 12 500 diváků se má podílet i soukromý sektor. Nový hokejový svatostánek Komety vyroste na stejném místě, na kterém získali předchůdci dnešních hráčů 11 titulů mistrů Československa.

Video
Video se připravuje ...

Proslov na radnici v Brně iSport TV