Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jezte podle zvěrokruhu! Panny milují fazole, Raci se nemají přejídat

/
  • (Shutterstock.com)
    29. dubna 2017 ● 06:00

    Jíte správné potraviny? Jistě, jídlo je zdrojem životní energie – vyživuje, dodává sílu a taky uklidňuje. Bez něj bychom moc dlouho nepřežili. A dokonce i vaše sluneční znamení, ve kterém jste se narodili, může mnohé o vašich kulinářských preferencích napovědět. Následující potraviny a jídla by měla být pro vaše znamení ta nejpřirozenější. Nezapomeňte, jste to, co jíte.

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

     

    Beran vždy spěchá, utíká a je to jediné znamení zvěrokruhu, které může zároveň běžet a jíst (samozřejmě myšleno v nadsázce). Vám vyhovuje všechno, co se dá rychle zkonzumovat a připravit, takže fast food je pro vás jako stvořený. Máte špatný zvyk jíst moc rychle, abyste neztráceli čas. Milujete pikantní jídla nebo kuřecí prsíčka s omáčkou. Vybíráte si kaloricky bohaté potraviny, ale obvykle to vaší postavě moc neuškodí. Pozor, měli byste se vyhnout alkoholu a jíst pomalu!

     

  • 2.

    Býk

    Batáty nebo sladké brambory jsou výkonným pomocníkem při regulaci hladiny cukru v krvi, díky čemuž snižují chuť k jídlu a zároveň jsou zdrojem snadno stravitelné vlákniny.
    Batáty nebo sladké brambory jsou výkonným pomocníkem při regulaci hladiny cukru v krvi, díky čemuž snižují chuť k jídlu a zároveň jsou zdrojem snadno stravitelné vlákniny.
    Autor: Shutterstock

    Zemitý Býk má rád zemité jídlo. Pochutná si na mase s brambory, kořenové zelenině pokryté pikantní omáčkou a následném dezertu v podobě pudinku pokrytého šlehačkou. Tak uspokojí svoje chutě. Býci mají velkou chuť k jídlu a vědí, jak si ho vychutnat. Dieta je pro ně mučení, zatímco jídlo a vaření skutečné potěšení. Jejich největší výzvou je přestat jíst sladkosti, těstoviny a chléb. Bohužel velmi často utápějí emoce v jídle, což může vést k problémům s váhou.

     

  • 3.

    Blíženci

    Filtrovat, nebo nefiltrovat vodu?
    Filtrovat, nebo nefiltrovat vodu?
    Autor: istockphoto.com

     

    Pro Blížence je důležitější rozhovor u oběda než to, co mají na talíři. Nemusí milovat jídlo, ale rádi ho připravují. Kuchyně je místo, kde jejich kreativita kvete a také jejich zvědavost. Mají talent pro kombinování různých ingrediencí a taky pro experimenty. Jejich největším problémem je špatný pitný režim a také nepravidelnost v jídle. Zkoušet nové chutě je kořením jejich života.

     

  • 4.

    Rak

    Vývar je skvělý na lepší trávení.
    Vývar je skvělý na lepší trávení.
    Autor: Shutterstock.com

     

    Raci jsou známí svým kulinářským umem. Milují domácí jídlo připravené podle receptů svých babiček. Vždy nakupují drahé, ale kvalitní jídlo a nikdo nemůže odolat jejich specialitám. Lidé, kteří se narodili v tomto znamením, mají tendenci jíst, dokud nejsou dostatečně plní. Nezáleží jim na svém vlastním zdraví a často se přejídají, zejména když jsou nervózní. Vzhledem k jejich citlivému žaludku by se měli naučit ovládat svou obrovskou chuť k jídlu.

     

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Lvi mají rádi okázalé, drahé jídlo, připravené pouze z nejlepších ingrediencí. Chtějí jíst v luxusních restauracích, kde budou všem na očích. Pokud jde o výživu, obvykle mají disciplinované chování a dobré stravovací návyky. Rádi se stravují ve společnosti a často sní jen jedno jídlo denně. Přestože neradi vaří, budou se snažit pořádat rodinné večeře, jen aby viděli úsměv na tvářích svých blízkých. Jejich srdce trpí, když je jejich příjem vitaminů nedostatečný. Měli by konzumovat hodně zeleniny a ovoce.

     

  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Panny mají citlivý žaludek a musí být opatrné ohledně jídla. Ovšem vzhledem k tomu, že jsou zodpovědné, nikdy nepodlehnou pokušení, pokud jde o nezdravou stravu. Zrna, fazole, ořechy, semena, bylinky – to bez mučení konzumují dobrovolně. Pomalý metabolismus je dalším problémem, takže potřebují hodně čerstvé zeleniny a ovoce, aby se jim zlepšilo trávení. Lidé narození v tomto znamení využijí veškerý svůj talent k vytvoření neuvěřitelných detailů a připraví vám pokrm, který není jen chutný, ale vypadá i dokonale. Nenávidí plýtvání, takže dokážou použít všechny zbytky z lednice.

     

  • 7.

    Váhy

    Hořká čokoláda
    Hořká čokoláda
    Autor: shutterstock.com

     

    Elegantní Váhy se těší pomalému jídlu, které přináší uvolnění. Jsou to milovníci jídla, ale to, co mají rády víc než samotné jídlo, je ten tanec kolem něj. Každé je pro ně svátkem, a dokonce i když moc nejedí, upřednostňují stravování několikrát denně – saláty, předkrmy, hlavní chod a dezert, to vše Váhy milují. K tomu víno nebo pivo. Váhy bývají často velmi závislé na čokoládě a sladkostech, takže leckdy vypustí raději hlavní jídlo, než aby si upřely právě tohle potěšení. Líbí se jim, když jídelní stůl hezky vypadá, a potřebují k jídlu i správnou atmosféru. Tip pro vás: Omezte čokoládu, jestli nechcete přibrat.

  • 8.

    Štír

    Pít, či nepít při hubnutí?
    Pít, či nepít při hubnutí?
    Autor: Shutterstock.com

     

    Štíři přitahují zakázaný život, těší se z vysoce kalorických potravin a často je přepadá hlad i v noci. Prázdná lednička a nepřítomnost koření je může doslova rozzuřit. I oni si rádi smlsnou na tmavé čokoládě a jiných sladkostech, milují kořeněná jídla a dokážou i dobře vařit. Nikdy nedokážou předstírat, že jim něco chutná, když to není připravené podle jejich gusta. Obvykle mají problém s nadváhou – ne proto, že jedí tak málo, ale proto, že se řídí principem všechno, nebo nic, jako ve všech oblastech života. Jakmile mají pocit, že už došli moc daleko, začnou okamžitě s dietou. Doporučení pro vás: Vyhýbejte se alkoholu a pijte více vody a čaje každý den.

     

  • 9.

    Střelec

    Kuře po indicku
    Kuře po indicku
    Autor: Shutterstock

     

    Vášnivý cestovatel, jako je Střelec, má globální chuťové pohárky. Rád experimentuje a ochutnává kuchyně z celého světa. Africký chléb, thajské rybí koláčky nebo indické jídlo – cokoli ho nadchne. Střelci jsou zvědaví, milují exotická a nestandardní jídla, ideálně hodně kořeněná. Jejich strava může přecházet z jednoho extrému do druhého. V jednu chvíli se chovají, jako by byli neskutečně hladoví, a vyprázdní všechny talíře, jindy hladovějí celé dny a zapomínají na jídlo kvůli jiným vzrušením v životě. Jsou náchylní k přejídání, mívají trávicí problémy, vysoký krevní tlak a někdy i jsou obézní. Měli by se nepřejídat a nepřidávat si!

     

    Střelci by si určitě pochutnali i na grilovaných krevetách. Recept na ně najdete v našem VIDEU:

    Video
    Video se připravuje ...
    Grilované krevety podle šéfa grilu Adama Robenka • 

  • 10.

    Kozoroh

    Pozor na to, jak moc solíte!
    Pozor na to, jak moc solíte!
    Autor: Shutterstock.com

     

    Kozorozi jsou neúnavní pracanti, ale vždy si najdou čas na dobré jídlo. Pro ně je kvalita důležitější než kvantita a především lpí na rutinním dodržování stravovacích návyků podle plánu. I atmosféra je pro ně důležitá, měla by být uvolněná a klidná. Mají rádi večerní rituály, rodinné večeře a nenávidí, když jim někdo přidává, když ještě nedojedli. Dávají přednost tradičním jídlům, ale vychutnají si i kaviár, humra, dobré víno nebo koktejl. Někdy to přehánějí se solí, s tou si dejte pozor. Mohla by se stát největším nepřítelem vašeho organismu.

     

  • 11.

    Vodnář

    Zdravé mlsání
    Zdravé mlsání
    Autor: shutterstock.com

     

     

    Nekonvenční a pobuřující Vodnář má šokující chutě a rád experimentuje. Salát z medúzy, omeleta z pštrosích vajec a další netradiční jídla jsou pro něj naprosto normální. Vodnáři nejsou sobečtí, pokud jde o sdílení jídla, a často preferují nízkokalorické potraviny, když už si najdou čas na to, aby se najedli. Měli by si ale dávat pozor na nezdravá jídla, protože se těší z každého, které je nové a neobvyklé. Vodnáři bývají často vegetariáni, milují zeleninu a ovoce víc než živočišné bílkoviny. Nenávidí slepé kopírování receptů, takže dávají přednost fantazii a vlastní kreativitě. Jejich chybou je nadměrný příjem kávy a pozdní hodování. Měli by zdravě a vydatně snídat!

  • 12.

    Ryby

    Večeře při svíčkách.
    Večeře při svíčkách.
    Autor: Shutterstock.com

     

    Citlivé Ryby žijí ve fantasy světě, sní o jídle v podobě rautů a chutných pokrmů. Ve skutečnosti mají tendenci jíst vzdušné a čerstvé potraviny, takže zůstávají étericky štíhlé. Ryby vyzdvihují smyslnost, a proto milují radost z jídla. Zbožňují konkrétní jídla a ocení, když jim někdo prostřednictvím jídla vyjádří lásku. Ocení také dobrou společnost u stolu a budou se cítit ještě líp, když budou u jídla zapálené svíčky. Nevýhodou jejich vášnivého přístupu je láska k alkoholu, protože ten má negativní vliv na jejich zdraví. Doporučení pro vás: Pijte hodně vody a pravidelně detoxikujte organismus.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz