„Auto je vybaveno dvěma motory, které mohou fungovat naprosto samostatně. Vepředu je elektromotor a vzadu spalovací motor. Hybrid dokáže jet rychlostí až 296 km/hod. a z 0 na 100 km/hod. dokáže zrychlit za 4,4 sekundy,“ uvedl vedoucí oddělení silničního dohledu Dopravní Policie ČR Jihomoravského kraje Radovan Raich.

Hybrid bude využíván hlavně v Jihomoravském kraji. „Využíván ale bude i v dalších moravských regionech. Policie ho bude využívat hlavně na dálnici a na silnicích první třídy,“ upřesnil mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek.

 

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté budou dohlížet na řidiče v BMW i8, zrychlit z 0 na 100 km/hod dokáže za 4,4 sekundy. Hynek Zdeněk

V autě se bude střídat hned několik dopravních policistů. „Jen v Jihomoravském kraji je jich 11 vyškoleno na řízení sportovních vozů a zřejmě každý si bude chtít vyzkoušet, jak se v tomto voze jezdí,“ přiznal Raich.

Nové policejní žihadlo se dočkalo hned dvojího představování. Při tom prvním v Praze se dostalo šéfovi jihomoravské policie privilegia se do auta jako z akčního filmu posadit. Jak to dopadlo, se podívejte na videu. 

Video
Video se připravuje ...

Moc malé auto pro velkého muže: Obtíže policejního šéfa s novým BMW Aktuálně.cz

Fotogalerie
19 fotografií