V pátek ráno bude jasno až polojasno. Čechy ale odpoledne přikryje oblačnost. ČHMÚ varuje před bouřkami, které můžou být místně velmi silné a doprovázet je mohou přívalové srážky a vítr až o rychlosti 70 km za hodinu. Varování se týká zejména pátečního odpoledne a večera.

Koncem dne bude bouřková aktivita nad Českem slábnout. V noci bude 12-16 stupňů Celsia, přes den teploty dosáhnou 25-29 °C, na jihovýchodě až 32 °C.

V sobotu se mírně ochladí, mohou přijít opět deště s bouřkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 13-17 °C, objeví se místně i mlhy. Ve dne bude 24-28 stupňů. Na některých místech teplota dosáhne až 31 stupňů. 

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

V neděli bude polojasno až oblačno s občasnými dešťovými přeháňkami či bouřkami. V ranních minimech bude 13-17 °C, přes den 25-29 stupňů v Čechách, na Moravě až 31 stupňů. 

Stále platí i výstraha před požáry. V mnoha obcích a národních parcích platí zákaz rozdělávání ohňů. V přírodě byste neměli zejména manipulovat s otevřeným ohněm, kouřit, používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Největší nebezpečí vzhledem k přetrvávajícímu suchu hrozí na jižní Moravě. 

Sledujte meteoradar s bouřkami ZDE.

Fotogalerie
24 fotografií