Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivé video: Ženě se zasekla taška v metru, souprava ji táhla až do další zastávky

Autor: aba - 
18. července 2017
17:11

Děsivé video koluje internetem. Zachycuje ženu v římském metru, které se do zavírajících se dveří zachytila taška. Řidič soupravy si toho nevšiml, a tak pokračoval dál do tunelu.

Incident se odehrál v Římě na frekventované zastávce Termini. Na záběrech je vidět, jak třiačtyřicetiletá Natalya Garkovich původem z Běloruska váhavě nastoupí do vagonu. Pak si to ale rozmyslí a chce vystoupit.

Jenže dveře už se zavírají a popruh její tašky v nich zůstal zaklíněn. Souprava se rozjede a nebohou ženu táhne za sebou po nástupišti. Záběry ukazují, jak se lidé na nástupišti snaží řidiči soupravy signalizovat, aby zastavil, ale marně. Podle zpráv i pasažéři metra zatáhli za záchranou brzdu, která ale nefungovala.

Řidič metra si ženy všiml, až když vjel do další zastávky. Tam lidé silou otevřeli dveře, aby ženu osvobodili. Ta se v tunelu přitáhla blízko soupravě, a tak ji průjezd nezabil. Utrpěla ale zlomeninu zad a pohmoždění plic a skončila na jednotce intenzivní péče. 

Nehodou se bude zabývat inspekce. Podle všeho selhal kromě záchranné brzdy i systém, který má rozpoznat, zdali není něco přivřené mezi dveřmi, a signalizovat tak řidiči, aby se nerozjížděl. V návaznosti na video začali obyvatelé Říma volat po bezpečnější dopravě. Kdyby například byly na soupravě nainstalované kamery, na jejichž obraz by se díval řidič v kabině, k tragédii by vůbec nemuselo dojít. 

igino ( 18. července 2017 20:59 )

zostala jej tam ruka. tašku má celú dobu prevesenú cez krk. by si aspoň mohol titulkovač pozrieť video. ale je zázrak, že takto zavesená prežila do dalšej stanice

Zobrazit celou diskusi