Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Houbařka (†77) zkolabovala cestou do lesa! Zřejmě ji zabilo horko

Autor: haj - 
22. července 2017
15:47

Procházka po lese, sem tam pohled na zem, jestli někde nevyrostl hříbek. Pro mnohé příjemný způsob trávení volného dne či dovolené. Jenže někdy bohužel i houbaření může skončit smrtí. Zvláště, pokud do lesa člověk vyjde v největších vedrech a nešetří se. To se pravděpodobně ve čtvrtek vymstilo i nebohé paní Milce (†77).

K nešťastnému úmrtí došlo na východě Slovenska nedaleko obce Slanec. V pátek ráno se paní Milka vydala spolu s kamarádkou do lesa. Na houby chodila často a ráda, jenže tentokráte se jí koníček stal osudným.

V půli cesty totiž zkolabovala, načež se jí snažili pomoci kolemjdoucí a následně i přivolaní záchranáři. Jenže lékař už nemohl dělat nic jiného než konstatovat smrt. „Šly na houby do lesa. Tady se chtěla napít vody, a jak začala pít, spadla a hotovo,“ popsal poslední momenty života paní Milky její bratr pro televizi Markíza a dodal, že je mu strašně, že sestra zemřela.

Na vině bylo pravděpodobně velké horko v kombinaci s vyšším věkem ženy. „Podle všeho jde o akutní infarkt myokardu,“ uvedl pro web Tvnoviny.sk lékař Otto Mižík. „Zdůrazňuji, že v tomto teplém počasí je třeba velmi dbát na pitný režim, a starší lidé by se měli vyhýbat přímému pobytu na slunci,“ varoval doktor.

Záchranářům na Slovensku přidělávalo počasí práci už ve čtvrtek, když kvůli němu museli vyjíždět v průměru k pěti případům na jeden kraj. Nejedná se prý o příliš vysoké číslo, zřejmě tak pomohla osvěta. Lékaři též připomínají, že je nutné upozorňovat starší osoby na dodržování pitného režimu, jelikož ani ve vedru nepociťují žízeň.

 

lunatic ( 22. července 2017 18:04 )

S takovým odhodláním by Vám v tom bránit bylo přímo hanebné

isabela ( 22. července 2017 16:19 )

- tak takhle bych taky chtěla umřít !!!

lunatic ( 22. července 2017 16:00 )

Nikde není přeci řečeno,ani napsáno,že když se vypravíte dejme tomu na houby,nemůžete nalézti něco jiného

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání