Varování před silnými bouřkami platí pro všechny kraje s výjimkou Ústeckého, Karlovarského, Jihočeského a Plzeňského od středeční 21. hodiny do čtvrteční 5. ráno.

„V oblasti frontálního rozhraní se budou od středy vyskytovat na našem území přeháňky a bouřky, ojediněle i intenzivní s úhrny až kolem 40 milimetrů, s nárazy větru a kroupami. První intenzivní srážky jsou pravděpodobné ve středu ve večerních hodinách a v noci na čtvrtek,“ uvedli meteorologové. „Další očekáváme ve čtvrtek od odpoledních hodin a v průběhu pátku,“ dodali.

Už máte bouřku za humny? Sledujte radar

Velmi vysoké teploty mají být v Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji mezi středeční 12. a 19. hodinou. Vysoké teploty pak ve čtvrtek od 12 do 19 hodin na Moravě.

Východně od frontálního rozhraní v tropickém vzduchu budou denní teploty vzduchu vystupovat na velmi vysoké hodnoty. Ve čtvrtek na Moravě ve Slezsku přesáhnou teploty na většině území hodnotu 34 °C. Velmi teplé počasí s teplotami nad 31 °C bude na východě našeho území pokračovat i v pátek.

Co dělat, když vás bouřka zastihne na vodě?

Video
Video se připravuje ...

Tipy pro vodáky: Jak se chovat, když vás zastihne bouřka? Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený