Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná i v zimě: Ptali jste se odbornice, jak pečovat o pokožku

4. října 2017 | 12:54
Prezentace klienta |

Pokožka si v zimě zasluhuje speciální péči. Musí se důkladně hydratovat, aby lépe odolala častým změnám teplot a chladnému nepříznivému počasí. Jak o pokožku pečovat? A na co si dát naopak pozor? Své dotazy můžete pokládat už nyní. Odpovídat vám bude paní Ing. Eva Štěpánová ze společnosti Ryor. Chat proběhl 16.10.

online chat
V čem je Ryor lepší než dražší značky? Je poměrně levný, tak se bojím co je tam za náhražky. Omlouvám se, ale zajímá mě to, třeba dávám hodně peněz a platím si jen značku. Děkuju(Jana B.)
Foto
Naše krémy jsou plné aktivních látek a přesto levné. Nižší cenu si můžeme dovolit díky menší reklamě. Nemusíme dávat vysoké částky a platit hvězdy. Tyto honoráře u jiných značek se samozřejmě také následně musí projevit na ceně konečného výrobku. Kosmetika Ryor se přiblížila věhlasným značkám nejen svými kompozicemi a složením, ale také – a na to jsme nejvíce pyšní – vynikající kvalitou. Klíčovým ukazatelem kvality a účinku krému je čerstvost surovin. Častým problémem u nejdražších kosmetických přípravků je použití velkého množství konzervačních látek, které způsobují jeden podstatný vedlejší efekt a to, že extrémně zatěžují pleť. V minulých letech jsme například na trh uvedli kaviárovou kosmetiku či kosmetiku s arganovým olejem a zlatem, které ve světě zaručeně patří k těm nejluxusnějším. Například Ryor Caviar Care si ale v kvalitě nezadá s nejluxusnější zahraniční kaviárovou kosmetikou. Jediné, v čem se ji ovšem nikdy nevyrovná, je právě cena. Srovnatelné balení kaviárového krému stojí totiž v přepočtu až čtyři tisíce korun a přípravek od Ryoru čtyři sta korun! Máme zákaznice, které nám prozradily, že si potrpí na luxusní zboží, ale přesvědčili se o kvalitě Ryor a nyní pravidelně nakupují v našich značkových prodejnách v Praze, Poděbradech a Brně.
Dobrý den, prosím jak často je vhodné používat v zimě peeling? Mám spíše suchou pokožku, věk 45+. A druhý dotaz - je vhodné v zimě používat pro suchou pleť denní hydratační krém? Děkuji(Zuzana)
Foto
Dobrý den, doporučuji peeling jednou za týden nebo jednou za dva týdny, dle vlasní potřeby. Každý výrobce má označeny krémy jinak, v zimě je vhodné používat výživnější krémy. My napříkad v katalogu máme u každého výrobku uvedeny piktogramy vysvětlující funkci, zda jsou na den, noc, do mrazu či hydratační.
Dobrý den, po holení se mi na tváři dělají červené pupínky i po použití vody po holení. Máte na to nějaký lepší tip? Děkuji(Jiří)
Foto
Dobrý den, vyzkoušejte Pečující krém po holení pro muže, http://www.ryor.cz/cz/produkty/pro-muze/pecujici-krem-po-holeni-pro-muze/ jedná se o rychle vstřebatelný krém, který zajišťuje ošetření a zklidnění pleti po holení. Je vhodný i jako běžný denní a noční krém. Extrakt z mořských řas pokožku zklidňuje, lehké arganové máslo zajišťuje výživu pleti, lecitin posiluje ochrannou barieru pleti.
Začala jsem teď na zimu zase plavat, a mám dost zarudlou pokožku po plavání, máte něco ukliďnujícího na celé tělo?(Lucka)
Foto
Chlorovaná voda pleť a pokožku velmi vysušuje. Doporučuji Konopné tělové mléko http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopne-telove-mleko/, které díky obsahu kanabidiolu pleť zklidní a zároveň vyživí. Na obličej pak je výrobrný Konopný výživný krém s kmenovými buňkami.http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/ který je vhodný na den i noc.
Jsou Vaše výrobky přírodní? A kolik procent? Případně máte něco veganského? Děkuji Kálalová(Kálalová)
Foto
Naše výrobky jsou na bázi rostlinných extraktů a přírodních aktivních látek. Všechny výrobky jsou vegetariánské. Ale vzhledem k tomu, že si nejsme úplně jisti definicí kaviárového extraktu z pohledu vegetariánů, uvádíme následující informaci: Výrobky v řadě Caviar Care obsahují kaviárový extrakt z kaviáru jeseterů Beluga, kaviár je však získáván ohleduplně a bez nutnosti jesetery zabíjet. Většina RYOR přípravků je vhodná i pro vegany, v našem sortimentu se však vyskytuje i několik ingrediencí, které nejsou považovány za veganské: včelí vosk, kaviár, ASC III, hedvábí. Pro více informací nás můžete kontaktovat na naší bezplatné poradně http://www.mujryor.cz/poradna/
Jaký je rozdíl mezi micelárkou a tonikem? Který je vhodnější pro smíšenou pleť?(Daša)
Foto
Čištění pleti je základ zdravé a krásné pleti. Micelární voda tvoří jen první krok v odlíčení pleti. Micelární voda, Dvoufázová odličovací emulze nebo Odličovací mléko byste měla používat večer v prvním kroku, kdy odstarníte make-up a další nečistoty jako smog, prach a jiné nečistoty rozpustné v tucích. Druhý krok, na který často lidé zapomínají je dočištění pleti právě pleťovým tonikem, kterým odstraníte nečistoty rozpustné ve vodě jako například pot. Ráno pak stačí pleť vyčistit tonikem, setřete nadměrný pot a prach. Celý článek o správném čištění pleti si přečtěte na našem blogu http://www.mujryor.cz/clanky/pece-o-plet/1337083681-videoclanek--naucte-se--spravne-odlicovat-a-cistit-plet!-je-to-zaklad!/
Budete mít nějaké vánoční balíčky, které by byly vhodné, jako dárek pro rodinné příslušníky? Bětka(Bětka)
Foto
Určitě ano, již teď je máte na našem webu a eshopu http://www.ryor.cz/cz/produkty/darkove-kazety/ Letos máme tři novinky v novém designu, určitě udělají radost.
Začínají se mi dělat malé vrásky okolo očí, mám začít používat kosmetiku pro 30+, nebo čím začít? Niky(Niky)
Foto
Nemáme rozdělené řady podle věku, jelikož někdo nemá vrásky v 50 a jinému začnou již v 25. Zajistěte pleti hydrataci, pokud chcete speciální krém jen na oční okolí proti tvorbě vrásek, vyzkoušejte Aktivní sérum na oční okolí s Matrixylem http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/aktivni-serum-na-ocni-okoli-s-matrixylem/ , který restrukturalizuje kožní 3D sítě a je zaměřen především na citlivé oční okolí, vypíná a vyhlazuje vrásky až o 44,9% za 2 měsíce. Pokud byste chtěla jeden krém na celý obličej, je vhodný Aktivní krém proti vráskám http://www.ryor.cz/cz/produkty/morske-rasy/aktivni-krem-proti-vraskam/ krém je lehký, dobře vstřebatelný a vhodný pro všechny věkové kategorie. V zimě je potřeba ho ale překrýt mastnějším krémem.
Měla bych dotaz, jak používat správně depilační fólie na obličej? I když se snažím nahřát fénem pásek, tak stále po přiložení zůstává pá chloupků, tak nevím, co dělám špatně. Děkuji Renča(Renča M.)
Foto
Velmi záleží na délce chloupků, které by měly být alespoň 5 mm, aby vosk měl co chytit. Stačí zahřát třením v dlani, silně přiložit, přilepit a rychle trhnout. Je možné o použít i podruhé, tím byste měla odtrhnout zbytek chloupků.
Na webu máte vícero čajů, který by byl nejlepší na celulitidu, odvodnění? A.(A.K.)
Foto
Pro tento problém doporučuji Lymfodren, který zajišťuje správnou funkci lymfatického systému, odvodňuje a čistí organismus.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to se slupovacíma maskama? Nemůže to naopak pleťi ublížit? Dana(Dana)
Foto
Dobrý den, záleží dle druhu masky. My například v naší nabídce máme Gelovou masku slupovací http://www.ryor.cz/cz/produkty/aknestop/gelova-maska-slupovaci/, která je určena k čištění pleti, napomáhá uvolňovat a čištit znečištěné póry. Aplikuje se jednou týdně. Pleť je po ní hebká a hydratovaná. Opět tedy platí, záleží jakou máte pleť. Pokud jemnou, slabou, suchou můžete použít jiné, neslupovací masky, například Hydratační s minerály. http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/hydratacni-maska-s-mineraly/
Na Vánoce se chystám do tepla, máte nějaké novinky, sluneční ochranu?(Adéla Stašová)
Foto
Dobrý den, určitě nezapomínejte na kvalitní opalovací a poopalovací péči těla. http://www.ryor.cz/cz/produkty/sun-care---opalovaci-pripravky---pece-po-opalovani/ Na obličej pak cílená ochrana pleti http://www.ryor.cz/cz/produkty/cilena-ochrana-pleti/ proti spálení a tvorbě pigmentových skvrn.
Nějaké tipy pro maminku? Bude jí 68 let, děkuji S.(Simona17)
Foto
Skvělá je naše Arganová řada http://www.ryor.cz/cz/produkty/arganovy-olej/ Arganový olej je jeden z tzv. suchých olejů, tedy krásně vyživuje, ale zároveň není pocit mastné pleti. Pro denní i noční péči bych doporučila Výživný krém s kmenovými buňkami z argánie http://www.ryor.cz/cz/produkty/arganovy-olej/vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami-z-arganie/
Zdravím Vás, mám zničené vlasy po léťě, pravděpodobně z vody, bazénů a sluníčka, kterou řadu mám využít? (Petra Škardová)
Foto
Dobrý den, vynikající je Vlasový keratin sprej http://www.ryor.cz/cz/produkty/hair-care/vlasovy-keratin-sprej/, který dokonale zregeneruje pořušené vlasy. Aplikuje se do délek vlasů. Navíc můžete použít i místo kondicionéru a dál již neumývat. Oproti kondicionéru vlasy nezatěžuje a dobře se rozčesávají. Pokud vlasy i nadměrně vypadávají je vhodné používat Urychlovač růstu vlasů http://www.ryor.cz/cz/produkty/hair-care/urychlovac-rustu-vlasu-–-3-mesicni-kura/ který upravuje vývojové cykly vlasů, a tím zajišťuje jejich aktivní růst. Vmasírujte prsty do pokožky hlavy pravidelně ráno i večer po dobu 3 měsíců (1 balení).
Jak často je dobré měnit značku kosmetiky? (Barbora )
Foto
Dobrý den, pokud jste spokojená s výrobky a výsledky není potřeba ji měnit :)
Dobrý den, mám částečně suchá místa na bradě a na nosu a zbytek mastnou pleť, co byste mi doporučila? Děkuji Ilona M.(Ilona)
Foto
Dobrý den, pro smíšenou pleť bych doporučila přípavky z naší řady Normální a smíšená pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/normalni-a-smisena-plet/ Pokud navíc trpíte na občasné akné, výborný by pro Vás byl Konopný výživný krém s kmenovými buňkami http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/ který díky obsaženému kanabidiolu, dokáže řešit většinu problémů v pleti. Základem v péči o pleť je dokonalé odlíčení a čištění pleti. Večer by měla mít dva kroky: 1. odlíčení make-upu a nečistot Dvoufázovou odličovací emulzí http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/dvoufazova-odlicovaci-emulze-pro-vsechny-typy-pleti/ a 2. dočištění Pleťovým tonikem http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/bylinne-tonikum-pro-normalni-a-smisenou-plet/. Ráno pak stačí pleť vyčistit tonikem.
Dobrý den, prosím o informaci, který přípravek firmy RYOR je nejvhodnější pro ženy se suchou pletí do mrazu (je myšlen mráz v našich klimatických podmínkách). Děkuji, přeji hezký den. (Alice)
Foto
Dobrý den, velmi oblíbený je náš Výživný krém Exclusive http://www.ryor.cz/cz/produkty/sucha-a-citliva-plet/vyzivny-krem-exclusive/, který je na suchou a citlivou pleť. Pokud potřebujete kromě ochrany a výživy i další funkce jako např. zbavení vrásek nebo péči kolem očí, jsou pak další přípravky. Vždy záleží co od přípavku očekáváte. Hezký den
Dobrý den, je rozdíl mezi péčí o pokožku muže a ženy? Jak by měl o pokošku pečovat muž, pracující v officu s klimatizací? Navíc za předpokladu, že chodím pravidelně plavat do bazénu a chodím do sauny i páry? Má sauna nějaký blahodárný či naopak škodilivý dopad na pokošku? Předem děkuji za odpovědi. Michal(Michal)
Foto
Dobrý den, zásadní rozdíl v péči dámské a pánské pleti není. Záleží vždy na typu pleti a případně co chce zlepšit. Nevím, jaký máte typ pleti, ale všem nám chybí hydratace, tedy ideálním pomocníkem je Kyselina hyaluronová - gel http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/kyselina-hyaluronova---gel/ a krémy, které jí obsahují. Je možné jí používat ráno i večer na perfektně vyčištěou pleť pod denní či noční krém. Pro více informací můžete napsat do naší bezplatné poradny http://www.mujryor.cz/poradna/
dobrý den, v zimě mám problém, že i když si každý den mažu ruce krémem, mám je suché? existuje nějaký krém, který by mi mohl pomoci? (Veronika)
Foto
Dobrý den, na tento problém jsou nejlepší krémy s obsahem lecitinu, který vytvoří na ruce tzv. neviditelnou rukavici, která chrání pokožku. Doporučuji náš nový Krém na ruce s vůní grepu a černého rybízu http://www.ryor.cz/cz/produkty/face---body-care/krem-na-ruce-s-vuni-grepu-a-cerneho-ry-izu/, který tuto složku obsahuje a navíc vám svojí vůní připomene svěží léto.
Dobrý den paní Štěpánková, poraďte mi prosím, zda použití tělových olejů a krémů podléhá sezónnosti. Nejraději používám tělové oleje, ale nejsem si jistá, zda jsou vhodně i pro zimní období. Děkuji (Lola)
Foto
Dobrý den, výběr krémů by se měl s nadcházejícím zimním obdobím ubírat spíše k těm z řady výživnějších a to může platit i při výběru tělových olejů. V zimě jsme promrzlí a pokožka se velmi vysušuje. Třeba taková Ultramastné tělové mléko http://www.ryor.cz/cz/produkty/morske-rasy/ultramastne--telove-mleko/ je výborným výběrem pro udržování hydratované a vyživené pokožky.
Dobrý den, někde jsem četla, že by se krémy neměly zásadně používat na noc. Že pleť v noci potřebuje dýchat a regenerovat, což různé noční krémy a masky vlastně znemožňují. Jaký je váš názor? Děkuji.(Pavlína)
Foto
Dobrý den, říká se, že krém na den je nutnost a krém na noc je pro krásu, takže záleží co každý očekává :) V noci pleť regeneruje a tím pádem do sebe může i nasáknout aktivní látky. Každý krém, sérum nebo maska má svoji funkci, dle obsažených aktivních látek. Pokud máte pleť dokonalou a nic nechcete vylepšit, nemusíte mazat. Neznám ale ženu, která by byla naprosto spokojená a nechtěla něco vylepšit, vyživit pleť, dodat jí ztracenou hydrataci, takže já doporučuji o pleť pečovat i v době, kdy se zdá, že je dokonalá, ona Vám to za pár let vrátí. Navíc je lepší problémům předcházet než je pak zažehnávat.
Dobrý den, paní Štěpánová, jaké přípravky byste mi doporučila? Mám poměrně suchou pleť a v zimě se mi dělají šupinky. Na druhou stranu moc nesnesu mastné krémy, protože mám pocit, že mi pak ucpávají póry a dělá se mi akné. Děkuji(Ivana)
Foto
Dobrý den, přesně pro Vás se hodí výrobky z naší řady Cannabis Derma Care, která obsahuje vzácný kanabidiol, který řeší většinu problémů v pleti. Pro Vás bude nejvhodnější Konopný výživný krém s kmenovými buňkami http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/ na den i na noc. Vyživuje pleť a zároveň řeší občasný problém.
Dobrý den, jsou nyní vhodnější mastnější krémy? Nebude se mi pleť víc lesknout? Mám normální až smíšenou? Děkuju(Markéta)
Foto
Dobrý den, na podzim a v zimě je potřeba dopřát pleti dostatečnou výživu. Doporučuji Konopný výživný krém s kmenovými buňkami http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/, který je výživný, ale zároveň není tak mastný. Pokud byste měla pocit většího lesku, i v zimě můžete použít Matující krém s pudrovým efektem http://www.ryor.cz/cz/produkty/morske-rasy/matujici-krem-s-pudrovym-efektem/, ale musíte jím překrýt ochranný krém.
Poradíte mi vhodný krém pro přítele na zimu?(lenka)
Foto
Velmi záleží jakou má pleť. Pokud normální, smíšenou s občasným vyskytnutím pupínku doporučuji Konopný výživný krém s kmenovými buňkami. http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/ Pokud jinou, najdete podle řad na našem webu, nebo napište do naší poradny http://www.mujryor.cz/poradna/
prosím, jaký mám používat nejlépe krém, když mám pleť ale, ale v oblasti brady se tvoří akné? díky(pav)
Foto
Dobrý den, pro občasné problémy v pleti jsou dokonalé krémy s obsahem kanabidiolu, který je v naší řadě Cannabis Derma Care http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/. Pokud máte pleť mastnější použijte Konopný korekční krém pro problematickou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-korekcni-krem-pro-pro-lematickou-plet/ , pokud sušší použijte Konopný výživný krém s kmenovými buňkami http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-vyzivny-krem-s-kmenovymi--unkami/. Základem péče o pleť je ale správné čištění. Tedy večer vyčistit obličej Dvoufázovou odličovací emulzí http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/dvoufazova-odlicovaci-emulze-pro-vsechny-typy-pleti/ nebo Odličovacím mlékem a následně dočistit Pleťovým tonikem http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/hydroperfekt-–-hydratacni-pletove-tonikum--------------/. Ráno pak stačí pleť vyčistit tonikem.
Dobrý den.Používám Vaši kosmetiku a jsem spokojená,Potřebovala bych poradit.Dělají se mi kolmé vrásky kolem rtů,více pod dolním rtem .Co s tím?Kubisová(Kulisová)
Foto
Dobrý den, na vrásky doporučuji krém Výplň vrásek pro korekci pleti http://www.ryor.cz/cz/produkty/arganovy-olej/vypln-vrasek-pro-korekci-pleti/, který použijte na inkriminovaná místa nebo celý obliček. Je to přípravek pro rychlou a dlouhodobou výplň vrásek. Kombinace dvou vysoce moderních aktivních látek zajišťuje okamžitý i postupný účinek při korektivní redukci vrásek včetně vrásek v oblasti očního okolí očí, rtů, krku i rukou. První aktivní látka zajišťuje okamžitý účitek a vypnutí pleti a druhá zajišťuje dlouhodobý účinek a způsobuje postupné vyplňkování vrásek vlastním tukem. Krém je vhodný i do mrazu.
Dobrý den. Je mi 64  let pleť mám citlivější . Používám na odlišení minerální vodu potom termální Avene a pak vás olej arganovy olej ještě do vlhké pleti a zatím dobrý ale mám sklon ke kuperoze kterou držím právě oleji někdy i šipkovým. Je to vhodně nebo máte jiné rady ? Děkuji za odpověď Bartáková  (Marie)
Foto
Dobrý den, základem péči o pleť je dokonalé odlíčení. V prvním kroku i pokud nepoužíváte make-up odlíčení Dvoufázovou odličovací emulzí http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/dvoufazova-odlicovaci-emulze-pro-vsechny-typy-pleti/, kterou odlíčíte make-up a další nečistoty z obličeje, které vám za den ulpí na pleti. Nesmí chybět dočištění pleti Pleťovým tonikem http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/pletove-tonikum-pro-suchou-a-citlivou-plet/ Na kuperozu je výborn Krém proti zarudnutí a rozšířeným žilkám http://www.ryor.cz/cz/produkty/derma-ryor---pece-o-podrazdenou-pokozku/krem-proti-zarudnuti-a-rozsirenym-zilkam-(s-pro-iotiky)/ Působí proti zarudnutí, pleť hydratuje, zklidňuje a vytváří na pokožce ochrannou bariéru. Tento krém můžete používat i v zimě, je ochranný.