Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slzy za mrtvé: Rodiny promluvily o obětech texaského střelce v kostele

  • Autor: Darina Jíchová - 
    7. 11. 2017
    11:24

    Nedělní masakr v baptistickém kostele v americkém státě Texas si vyžádal 26 mrtvých a více než 20 zraněných. Oběti se mezi sebou dobře znaly, což na malém městě jako Sutherland Springs není vůbec překvapující. Zbytek obyvatel zůstává v šoku, řádění střelce Devina Kelleyho (†26) město ochromilo.

    V neděli přišlo o život 26 lidí, policie zatím nezveřejnila identitu všech obětí, ale mnoho z pozůstalých se nebálo promluvit o tom, co se stalo v kostele a kdo tam zahynul.

  • 1.Lula Whiteová

    Lula Whiteová byla babičkou střelcovy manželky. Do kostela docházela pravidelně, často tam působila jako dobrovolnice, uvedli na Facebooku její přátelé. „Nepochybuju o tom, kde je teď. Spolu s Ježíšem na nás dohlíží z nebe. Budeš mi chybět, teto,“ napsala neteř Whiteové Amy Backusová.

    Další rodinná příslušnice na Facebooku sdílela: „Teta Lula Woicinski Whiteová nám bude moc chybět. Vždycky měla úsměv na tváři, šířila kolem sebe dobrou náladu a legraci,“ uvedla Charity Salesová.

    Lula Whiteová Lula Whiteová | reprofoto/twitter

  • 2.Haley Kruegerová (†16)

    Haley Kruegerová každý týden při mši pomáhala se snídaní, řekla její matka Charlene Marie Uhlová. Dodala také, že Haley se chtěla stát zdravotní sestrou a pracovat na novorozeneckém oddělení. „Byla mladá a plná života,“ dodala Uhlová.

    Haley Kruegerová Haley Kruegerová | reprofoto/twitter

  • 3.Robert and Shani Corriganovi

    Pár původně pochází z Michiganu, poté, co se přestěhovali do Texasu, se stali nedílnou součástí společenství kolem baptistického kostela. Robert sloužil 30 let u letectva, na střední škole byl hvězdným atletem a premiantem. Shani byla jeho láska ze školy, vzali se v roce 1985 hned po maturitě.

    Jejich syn Forrest zemřel minulý rok, pohřeb vedl pastor z kostela v Sutherland Springs. Robert, kterému místní neřekli jinak než Bobby, byl veselý a společenský člověk. Na uctění památky obětí nedělní střelby dorazila Robertova matka Jean-Anne Corriganová. „Věřím, že Bobby a Shani jsou v nebi,“ sdělila stanici CNN.

    Robert a Shani Corriganovi Robert a Shani Corriganovi | reprofoto/twitter

  • 4.Annabelle Pomeroyová (†14)

    Annabelle Pomeroyová byla dcerou Sherri a Franka Pomeroyových, Frank je pastor baptistického kostela a většinou to bývá on, kdo vede mši. V neděli byl ale na cestách. „Včera jsme nepřišli jen o Belle. Je mi útěchou jen to, že zemřela obklopená naší farní rodinou, která ji milovala,“ uvedla Sherri Pomeroyová. „Většina naší farní rodiny byla zastřelena, zbyla nás jen hrstka. Budova kostela je téměř zničená,“ dodala.

    Oběť texasného masakru v Sutherland Springs: 14letá dcera pastora Annabelle Pomeroy Oběť texasného masakru v Sutherland Springs: 14letá dcera pastora Annabelle Pomeroy | Reprofoto CBS

  • 5.Holcombova rodina

    Holcombovi při masakru přišli o několik členů své rodiny. Jenni a Danny Holcombovi zahynuli se svým sedmnáctiměsíčním synem Noahem. Zastřeleni byli také Greg, Megan a Emily Hillovi, Tara Elyse Mcnultyová, blízká přítelkyně rodiny, a její syn James. Bryan a Karla Holcombovi a jejich těhotná snacha Crystal Holcombová.

    Rodina Holcombova Rodina Holcombova | reprofoto/twitter

    Bryan v neděli jako hostující pastor celebroval ranní mši, s rodinou žil nedaleko na farmě v Floresville, uvedl jeho bratranec Ron Scott. Bryanův syn John, který byl postřelen do nohy, celou situaci popsal. Střelec vtrhl do kostela a začal střílet, první zemřel jeho otec. Kulky pak létaly všude. John Holcombe vyvázl jen s lehkým zraněním, nicméně při střelbě přišel o značnou část své rodiny. Rodiče, sourozence, těhotnou manželku, nenarozené dítě a tři nevlastní děti.

    Bryan Holcombe a jeho žena Karla Plain Holcombe Bryan Holcombe a jeho žena Karla Plain Holcombe | Reuters

  • 6.Richard and Theresa Rodriguezovi

    Richard a Theresa byli svoji 11 let a součástí tamější farní obce byli několik let, sdělila tisku Richardova dcera Regina. Dodala také, že oba byli aktivními členy církve. „Pokud nebyli v kostele, určitě byste je zastihli na jejich zahrádce, jak se starají o trávník a květiny,“ řekla Regina. „Táta miloval hudbu. Ráda vzpomínám na ty chvíle, kdy jsem se probudila a domem zněly jeho oblíbené písně.“

    Richard a Theresa Rodriguezovi Richard a Theresa Rodriguezovi | reprofoto/twitter

Zobrazit celou diskusi