Dvě auta ráno po 6:00 havarovala u Svijan na D10 mezi Turnovem a Mladou Boleslaví, neprůjezdný je kvůli tomu jeden pruh. Další auto na namrzlé silnici narazilo do svodidel na silnici 65 u Rádla nedaleko Jablonce nad Nisou. Ve svodidlech na kluzké vozovce skončilo i několik aut na silnici 14 v Liberci mezi kruhovým objezdem Kunratická a sjezdem na Vratislavice nad Nisou. Dvě auta havarovala na silnici 9 ve Svoru na Českolipsku.

Policie varuje, že kluzká vozovka je na silnicích nižších tříd na Semilsku, zejména v Mírové pod Kozákovem a okolí, Koberovech či Bozkově.

Silnice v Libereckém kraji jsou většinou vlhké či mokré, v horských oblastech suché a vymrzlé. Přes den by mělo být podle předpovědi polojasno až skoro jasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty budou od sedmi do deseti stupňů Celsia.

Kluzké mohou být vozovky i na Pardubicku. V okolí Žamberka a České Třebové, na Chrudimsku úsek mezi Trhovou Kamenicí a Nasavrky nebo z Borové do Hlinska. Námraza hrozí i v úseku mezi Svitavami a Poličkou, na Orlickoústecku z České Třebové do Sopotnice. „Preventivně všechny rizikové úseky sypeme solí,“ řekl pracovník dispečinku údržby silnic I. třídy.

Silnice ve Zlínském kraji ve čtvrtek ráno místy také namrzají, sjízdné jsou s velkou opatrností. Viditelnost v některých silničních úsecích snižuje mlha. Vozovky v kraji jsou převážně holé a vlhké nebo mokré. Vyplývá to z údajů Ředitelství silnic a dálnic ČR. Námraza pravděpodobně přispěla i k několika nehodám.

Fotogalerie
4 fotografie