Pondělí bude připomínat neděli. Sluníčko nás bude šimrat do tváří, ačkoli se bude na nebi střídat s mraky. Teploty přesto vystoupají jen ke 4 stupňům Celsia. Podzimní kabáty už tak raději nechte na věšáku a vyměňte je za pořádně teplé zimní bundy. V noci očekávejte 2 stupně Celsia.

Úterý bude nejteplejším dnem týdne. Teploty se vyšplhají až k 7 stupňům Celsia. Bohužel sluníčka si tento den neužijeme, bude totiž schované za mraky. Večer očekávejte ochlazení na 4 stupně Celsia.

Ve středu už se zase začnou teploty snižovat. Teploměry naměří maximálně 5 stupňů Celsia. Také tento den budeme mít nad hlavou zatažené nebe. V noci očekávejte ochlazení na 2 stupně Celsia.

Ve čtvrtek se na nás usměje slunce skrz mraky. Teploty ovšem dosáhnou jen 4 stupňů Celsia. V noci se dokonce ochladí na nulu, a tak doporučujeme nezdržovat se po setmění venku, abyste nenastydli.

V pátek bude příjemně při konci pracovního týdne svítit sluníčko. Bohužel však očekávejte teploty, které vystoupají jen ke 3 stupňům Celsia. A v noci se při cestě z baru nikde nezapomeňte, teplota klesne na –1 stupeň Celsia.

V sobotu si udělejte výlet do aquaparku nebo kamkoli, kde bude funkční topení. Občasné sněžení a zamračená obloha na náladě totiž moc nepřidají. Denní teploty navíc klesnou na 0 stupňů Celsia. V noci dokonce spadnou teploty na –4 stupně Celsia.

V neděli už se na nás usměje skrz mraky slunce. Přesto růst teplot neočekávejte, naopak. Přes den bude okolo –1 stupně Celsia. Po setmění teploty klesnou na –4 stupně. Doporučujeme si tak udělat týdenní nákup ještě za světla, kdy vám nebudou tak mrznout prsty.

Dagmar Honsová o pozorování noční oblohy:

Fotogalerie
9 fotografií