Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zeman nabídl k osahání svoji pravou nohu. A „smlsnul“ si na Drahošovi

Autor: bru - 
1. prosince 2017
16:00

Důvěrný kontakt nabídl prezident Miloš Zeman na závěr návštěvy Jihomoravského kraje. Aby zamezil spekulacím, že má místo pravé nohy protézu, mohli si na ni zájemci v Boskovicích sáhnout. Zeman se na dotaz médií pustil také do svého soka v prezidentské volbě Jiřího Drahoše. Podle něj se na sebe Drahoš snaží zoufale upozornit šířením konspirací o tom, že zahraniční tajné služby ovlivňují volby v Česku. Prezident připomněl, že to kontrarozvědka dementovala.

„Vrátil jsem se nedávno v plném zdraví z návštěvy Ruské federace. Teď jsem v plném zdraví absolvoval třídenní návštěvou Jihomoravského kraje,“ řekl Zeman, který tak odbyl debaty novinářů o tom, zda je dost zdravý na to, aby mohl usilovat o prezidentskou funkci na dalších pět let.

Ke svému zdravotnímu stavu přidal také jeden detail. Aby zamezil spekulacím o protéze místo své pravé nohy, pobídl přítomné: „Kdyby si někdo chtěl sáhnout na mou pravou nohu, aby se přesvědčil, že tam nemám protézu, tak jsme mu při odchodu k dispozici.“

Zeman se navíc opřel do svého soupeře v prezidentské volbě Jiřího Drahoše. Reagoval na Drahošovu obavu, že volby v Česku mohou ovlivňovat zahraniční tajné služby. Bývalý šéf Akademie věd ČR se kvůli tomu v pátek dokonce sešel s končícím premiérem Bohuslavem Sobotkou.

„Naše kontrarozvědka dementovala toto prohlášení pana Drahoše, čili ho naprosto shodila. Myslím, že je to pouze zoufalý pokus upozornit na sebe šířením konspirativních teorií. Chová se tak trochu jako Hillary Clintonová v amerických prezidentských volbách,“ smečoval Zeman.

Částečný bojkot

Oficiální prezidentskou návštěvu bojkotovali někteří krajští zastupitelé. Mezi nimi i  Michal Doležel (nestr.), kterému vadilo, že regiony na prezidentské spanilé jízdy doplácejí ze svých rozpočtů. „Nedávno jsem slyšel cestovatele Jiřího Kolbabu mluvit o Bhútánu. Vyprávěl, že si zdejší královna dala za cíl objet celou zemi, navštívit všechny vesnice a pozdravit se s jejími obyvateli. Pak se na chvíli odmlčel a dodal, že si ale tyhle cesty hradí ze svého,“ vysvětlil Doležel.

Oficiální návštěvy Zemana na jižní Moravě se neúčastnil ani náměstek hejtmana Jan Vitula (TOP 09). Nepřišel ani nikdo další z krajských zastupitelů TOP 09, Žít Brno i část lidovců, ODS a ČSSD. 

Za návštěvy kraje dva miliony

Prezidentovy výjezdy za občany hradí kraje. Například Jihomoravský kraj naposledy zaplatil 700 tisíc korun, při této návštěvě ale chtěl šetřit. Prezident navštívil kraj už pětkrát, celková částka za jeho pobyty tak přesáhla dva miliony korun.

Například ve Zlínském kraji ale odmítli za Zemanovu návštěvu zaplatit plné náklady. Prezident tam nakonec neodcestoval a místo Zlína zvolil Olomouc.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
oldedek ( 5. prosince 2017 12:35 )

Šahat Mýlovi na koleno... - nestal se dlouhodobým stykem a láskou k Putinovi náhodou gayem ?!?

sores ( 3. prosince 2017 11:22 )

Kdyby byl p.Zeman v plním zdraví jak zmiňuje, tak by ho nemuseli podpírat a nemusel by mít hůl! Rozhodně to není zdraví člověk, vždyť sám neudělá ani krok! Ale jinak je to mimořádně vzdělaný a hlavně chytrý člověk,to se mu musí nechat a nepovyšuje se nad druhé a nebere úplatky jako jeho sebestředný předchůdce

kukulin ( 3. prosince 2017 10:02 )

Proč komouši nebyli vyloučeni z politiky, když nacisti byli po válce zakázáni. Je to stejná pakáž.Komunisty ovládané státy vždy propadaly politické despocii, ekonomické stagnaci a kulturnímu zaostávání. Pro prosazení své moci komunistické strany používají teroristické metody a podle nejvyšších odhadů se celosvětový počet jejich obětí může blížit až ke 100 milionům mrtvých.

prycsnima ( 3. prosince 2017 04:45 )

 DOSTAL JSEM DOPIS OD CHARITY, ZDA NA VÁNOCE NECHCEME UPRCHLÍKA NAPSAL JSEM JIM, ŽE SI TO MUSÍM ROZMYSLET, PROTOŽE DOTEĎ JSME VŽDYCKY MÍVALI KAPRA.

poblijon ( 2. prosince 2017 22:05 )

Pan prezident je v nejlepší formě, nikdy na tom nebyl líp. Jiní starci v jeho věku jezdí na vozíku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa