Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Strach na jihu v Německa: V potravinách nacházejí špendlíky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
2. ledna 2018
06:56

Policie z jihoněmeckého města Offenburgu pátrá po neznámém pachateli, který do potravin v jednom z místních supermarketů vpravil špendlíky. Zákazníci našli v různých druzích výrobků už celkem pět ostrých jehel s hlavičkou. Zranění zatím nikdo neutrpěl.

Zákazníci offenburského supermarketu v uplynulých několika dnech našli špendlíky zabodnuté většinou v pečivu. Jeden ze zákazníků odhalil na Silvestra ostrý předmět v balení toastového chleba, který koupil už v polovině prosince. V sobotu jedna žena nahlásila nález dokonce dvou špendlíků v jednom balení salámu.

Policie nemá zatím žádné informace, které by ji mohly přivést na stopu člověku či lidí, kteří do potravin v obchodě ostré předměty umístili. Případ policisté vyšetřují jako pokus o vážné ublížení na zdraví.

 

Postižený supermarket podle prohlášení už zpřísnil bezpečnostní opatření. „Dotyčné zboží jsme z regálů okamžitě odstranili,“ dodal mluvčí.

Na podzim v Německu vyvolal pozornost podobný případ. Ve městě Friedrichshafen u Bodamského jezera 53letý muž přimíchal do dětské výživy etylenglykol, v průmyslu známý jako fridex, a pět skleniček s produktem umístil do obchodů. Vydíráním se snažil získat miliony eur, policii se ho ale podařilo dopadnout.

dobry-clovek ( 2. ledna 2018 10:58 )

Postižené HOVADO tatazdenek, rego, zdenekk atd. atd. Přeji ti a to nejen já potrate z mu-tanta do roku 2018 jen a jen ZKLAMÁNÍ, ZÁVIST, BEZMOC, DEPRESE, BÍDU, NEMOCE, VYCHCÍPANÍ FAMILIE, RAKOVINU A DLOOOOUHÉ BOLESTIVÉ CHCÍPÁNÍ Vlastně půlku už máš A toto stejné preji kretenum z TOP09, ODS, ČSSD všem co tento stát rozkradli a rozkrádájí dál! WOO -DOO je velmistr..

zaka ( 2. ledna 2018 09:10 )

Nepřekvapilo by mě kdyby za tím byli migranti a němci sklízeli ovoce za rozhodnutí frau Merkl

Zobrazit celou diskusi