Devět zásahů napočítali hasiči jen mezi šestou a osmou hodinou raní. „Vyprošťovali jsme havarované osobní automobily z příkopů či asistovali odtahové službě, ošetřovali a přenášeli zraněné cestující a zabezpečovali vozidla před případným požárem,“ popsal ranní šichtu mluvčí hasičů Petr Kůdela.

K první nehodě došlo v Železniční ulici v Českém Těšíně, auto uvízlo v kolejišti. Později vyjížděla stejná jednotka i do Chotěbuze, kde vyprostili vůz z příkopu.

Před osmou hodinou skončilo v Mostech u Jablunkova auto na střeše. Vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon musel asistovat při nehodě osobního automobilu Ford Focus, který skončil v ostravské části Václavovice na okraji pole vedle silnice na střeše.

Ve stejnou dobu zasahovaly dvě jednotky hasičů u nehody osobního automobilu Kia v Široké Nivě, který skončil mimo silnici. „Hasiči poskytli až do příjezdu záchranné služby zraněné osobě předlékařskou pomoc a zabezpečili vozidlo před požárem,“ uvedl Kůdela. Pro zraněnou přiletěl vrtulník. K lehkému zranění došlo i v obci Staré Hamry na Frýdecko-Místecku. Řidička tu nezvládla svou Suzuki Vitaru.

Fotogalerie
17 fotografií