Nehoda se stala na dálnici ve směru z Prahy do Plzně. Řidič dodávky s pohonem na LPG najednou vyletěl z autostrády a narazil do billboardu. Projel jím, vrátil se zpět na dálnici. Tady pokračoval v jízdě několik set metrů po pravé krajnici.

Pak najel na kovová svodidla, po kterých klouzal ještě asi dvacet metrů, než se auto konečně zastavilo. Dodávka tak zůstala zaklíněná přibližně na úrovni čerpací stanice. 

Na místo nehody ihned vyjeli hasiči, dálniční policie a záchranka. „Zraněného řidiče jsme na místě ošetřili a sanitka ho převezla na emergency fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. 

Policie nehodu vyšetřuje a u řidiče nařídila odběr krve. Na svodidlech je škoda asi 90 tisíc, 5 tisíc na billboardu a 20 tisíc korun na dodávce. „Z vozidla neunikaly provozní kapaliny ani LPG, na které byl vůz upravený. Jednotka rokycanských hasičů odřízla rozbitý billboard a odstranila ho od dálnice. Hrozilo totiž jeho zřícení,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Dodávku ze svodidel pak odstranila odtahová služba.

Fotogalerie
3 fotografie