Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vánice proměnila D1 ve vrakoviště: Video z kabiny zachytilo děsivou nehodu!

Autor: dce - 
17. ledna 2018
15:26

Špatné počasí a nezodpovědní řidiči způsobili v úterý desítky nehod po celé republice. Ta nejhorší se stala na 99. kilometru dálnice D1 u Humpolce. Srazilo se zde 40 aut včetně několika kamionů. Deset lidí bylo zraněno. Mnoho dalších muselo přes noc zůstat přímo na dálnici a přespat ve svých vozech.

Na poměrně krátkém úseku došlo k nehodě v úterý chvíli po poledni. Silné sněžení i rozbředlý sníh na silnici řidiče pořádně rozhodily. Někdo z řidičů patrně začal nečekaně brzdit a ostatní už nestíhali reagovat. Do bouraných stojících aut pak ještě chvíli narážela další a další vozidla včetně kamionů.

Právě z kabiny jednoho z nich pochází unikátní video, které se podařilo získat reportérovi FTV Prima Michalu Janotkovi. Řidič kamionu jede i v tak otřesném počasí rychlostí kolem 80 km/h, podle některých diskutujících navíc pozdě brzdí. Naráží pak do několika aut a způsobuje řetězovou reakci. I do něj po chvíli naráží další vůz. Podle řeči, která je na videu slyšet, se jedná o polského řidiče.

Nehoda na dálnici byla natolik vážná, že byl úsek na 19 hodin uzavřen. Jeden pruh policie zprůjezdnila kolem osmé ve středu ráno. Mnozí řidiči i posádky aut tak museli noc přečkat přímo na dálnici ve svém autě – a to se netýkalo pouze kamioňáků, ale i lidí v osobních autech, která zůstala zaklíněna mezi havarovanými vozy.

VIDEO: Nehoda na D1 z pohledu řidiče kamionu (zdroj: facebook reportéra FTV Prima Michala Janotky

Kromě Vysočiny se takto vážně bouralo i jinde v republice. V sousedním Jihomoravském kraji řešili policisté kvůli počasí od úterý do dnešního rána dvě stovky nehod, při nichž se zranilo přes 20 lidí. Některé kolize zablokovaly i dálnice, ale dnes ráno již byly v kraji D1 i D2 průjezdné. Kvůli počasí a nehodám, které se začaly kupit v úterý po poledni, byl na jižní Moravě kalamitní stav.

Byli jste mezi těmi, kteří uvízli na dálnici D1? Prožili jste noc v autě v mrazu na dálnici? Ozvěte se nám na e-mail tip@blesk.cz!

lync ( 18. ledna 2018 08:12 )

někdy si do toho kamionu sedni, aby si věděl o čem to je, pak suď kdo je na silnici prase, toho v tom osobáku měl vytáhnout a dát mu přes hubu!

lync ( 18. ledna 2018 06:53 )

proč jako? že mu tam vjel osobák? Neměl dostatečnou brzdnou dráhu a musel uhnout, ty jsi fakt idiot. Jednoznačně chyba řidiče osobáku.

lync ( 18. ledna 2018 06:50 )

meleš kraviny, letní gumy na kamiony neexistují!!

adorator ( 17. ledna 2018 21:12 )

děláš si pr... ? jede jak prase, aniž by viděl na pár metrů před sebe... co je tu k obdivu? kdyby nejel jak prase, stihl by zastavit. Štěstí, že před těma osobákama nebyl další kamion, jinak je tam pozabíjel všechny!

mikimaus321 ( 17. ledna 2018 20:46 )

Tak to bych neřekl 80 za hodinu kamion a to ho další blbci ještě předjížděli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání