Na Bruntálsku na silnicích nižších tříd musejí řidiči počítat s ujetou vrstvou sněhu krytou posypem. Silně tam sněží. „Za hodinu u nás napadlo deset centimetrů sněhu a venku je bílá tma," potvrzuje  redaktor Blesku.

Na silnicích nižších tříd na Opavsku leží vrstva nového sněhu, na Vítkovsku se místy tvoří sněhové jazyky, které silničáři postupně odstraňují, místy je tam zajetá vrstva sněhu. „Opatrnost je nutná i na silnicích prvních tříd, kde může být po chemickém ošetření rozbředlý sníh,“ upozorňují silničáři.

 

Také v Beskydech může ležet slabá vrstva ujetého sněhu. Na Karvinsku a Ostravsku jsou silnice zatím sjízdné bez většího omezení.

Pro kamiony zůstává uzavřená silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku. Silnice, jež je jedním z hlavních tahů na Slovensko, vede kolem přehrady Šance, která zásobuje kraj pitnou vodou.

Silničáři tam proto nesmějí používat chemické látky, jen inertní posyp. To dělá v kopcích kamionům potíže už při slabé vrstvě sněhu a silnici tam často zablokují.

VIDEO: V úterý se D1 změnila v parkoviště. Stalo se tu na 200 nehod, mnohé z nich hromadné. Takhle vypadala srážka z pohledu řidiče kamionu.