V pondělí očekávejte slunečné nebe s poletujícími mraky. Teploty by se během dne měly vyšplhat k pouhému 1 stupni Celsia. Po setmění teploty poklesnou na -3 stupně. Tento týden se bez povinné zimní výbavy - čepice, šála, rukavice, neobejdete.

V úterý teploty spadnou na 0 stupňů. Z okna to však bude vypadat idylicky. Na nebi bude totiž minimum mraků a do tváří nás budou šimrat sluneční paprsky. Večer se ochladí na -5 stupňů. 

Středa přinese zasmušilý den pod mrakem. Teploty se budou držet na 1 stupni Celsia. Pokud vám bude chybět sluníčko, doporučujeme endorfiny načerpat při pohybu, a nebo si dejte čokoládu. Ta vám taky pomůže k lepší náladě. Večer očekávejte -3 stupně.

Ve čtvrtek na nás skrz mraky vykoukne i sluníčko. Nárůst teplot však neočekávejte, teploměry naměří jen 1 stupeň Celsia. Po setmění spadnou teploty na -2 stupně.

Pátek před víkendem nepřinese nijak zvlášť hezký den. Nad hlavami očekávejte zataženou oblohu a teploty se stále budou držet na 1 stupni Celsia. Pokud se chystáte večer na party, vezměte si více vrstev. Teplota klesne na -2 stupně.

V sobotu se můžete dokonce těšit na slunečnou oblohu i sníh. Během dne by mělo několikrát sněžit. Nadílka však dlouho nevydrží kvůli 1 stupni Celsia. Po setmění by měly teploty klesnout na -3 stupně.

Neděle přinese do Prahy slunečnou oblohu s pár mráčky. Teploměry nenaměří více než 0 stupňů Celsia. A tak doporučujeme poslední den týdne strávit doma v teple. Večer by pak měly teploty spadnout na -4 stupně.

Dagmar Honsová o chřipkové epidemii:

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou - Jaké počasí nahravá chřipkové epidemii Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený