Nehoda se stala na dálnici D5 ve směru na Prahu, asi 500 metrů před tunelem Valík. „Kamion prorazil středová svodidla a převrátil se na bok. Zablokoval tak oba jízdní pruhy ve směru na Prahu,“ popsal mluvčí hasičů Petr Poncar. Převrácený kamion dokonce zasahoval i do pravého jízdního pruhu ve směru na Rozvadov.

Do návěsu pak ještě nabouralo osobní auto, ve kterém cestovali čtyři lidé. „Řidiče i spolujezdce z kamionu jsme museli vyprostit. Řidiče odvezli s lehčím zraněním záchranáři, ostatní účastníci nehody vyvázli bez zranění,“ řekl Poncar. „Muže jsme předávali na chirurgii fakultní nemocnice na Lochotíně,“ doplnil mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

O nezraněné účastníky nehody se postarali na místě hasiči. „Zajistili jsme jim tepelný komfort. Dále jsme provedli protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin z kamionu,“ uvedl Pocar. Bylo také nutné odstranit asi 25 metrů svodidel, která zasahovala do vozovky ve směru na Rozvadov.

Dálnice byla ve směru na Prahu neprůjezdná více než dvě hodiny, ve směru na Rozvadov jel jen jeden jízdní pruh. Kamion nepřevážel žádný nebezpečný náklad.

Fotogalerie
6 fotografií