Na svatého Matěje lidské srdce okřeje, slunce pozře závěje, nad polem skřivan zapěje. Tak zní jedna z pranostik, jež se váže k datu 24.2., které letos připadá na nadcházející sobotu. Podle ní se mají začít objevovat první známky jara.

To se letos určitě nevyplní. Už v pátek totiž bude pořádná zima, i když obloha zůstane jasná až polojasná. Ojediněle se vyskytnou mlhy, nízká oblačnost nebo slabé sněžení. Noční teploty se budou pohybovat mezi -4 a -8 stupni Celsia, denní mezi -2 a 2 stupni Celsia. Vítr mírný až čerstvý severovýchodní.

V sobotu se ještě ochladí. Obloha jasná až polojasná, místy s nízkou oblačností nebo mlhou. Noční teploty v maximech mezi -6 a -10 stupni Celsia, při uklidnění větru a sněhové pokrývce až -14 stupňů Celsia. Denní mezi -4 a 0 stupni Celsia. Mírný až čerstvý severovýchodní vítr.

Podobně v neděli bude jasno až polojasno, ojediněle s nízkou oblačností a slabým sněžením. Teploty v noci -10 až -14 stupňů Celsia, při sněhu až -18 stupňů Celsia. Přes den -7 až -3 stupně Celsia. Vítr mírný severovýchodní.

Fotogalerie
10 fotografií